Misterija u Obrenovcu: Sestre skinule očev portret sa zida i doživele šok od onog šta su ugledale

Slobodanka Ćorić Vesti 24.07.2024 12:35 0

Pre nego što su odlučile da je stave kuću na prodaju, odlučile su da je temeljito srede. Očistile su sve sobe redom, a kada su došle do spavaće sobe, skinule su Lazarev portret sa zida

slike

Shutterstock

Mirjana i Lazar Stupar doselili su se u Obrenovac 1973. godine. Kuću su izgradili 1977. godine i u njoj su živeli sa dve ćerke, koje su se udale tokom 80-ih godina i napustile roditeljski dom. Ipak, zajednička okupljanja nisu izostajala, te su koristili svaki slobodan trenutak da provedu zajedno. Posebna radost došla je kada su na svet došli unuci.

Mirjana, izuzetno vredna žena i domaćica, nije bila zaposlena. Svakodnevno je obavljala kućne poslove poput brisanja prašine, usisavanja i kuvanja. Posebno je vodila računa o brisanju slike koja je visila iznad kreveta u spavaćoj sobi, Lazarevog portreta, koji bi skidala, temeljno čistila i vraćala na zid gotovo svaki dan.

Suprug je za Mirjanu bio sve na svetu jer je sve što su imali stekao sam, zaradio i odgajio decu. Bio je brižan suprug, otac i deda, te je Mira prema njemu gajila veliko poštovanje.

Sve je bilo tako sve dok Lazar nije preminuo 2014. godine. Mira je nastavila svoju svakodnevnu rutinu održavanja kuće u naredne četiri godine svog života.

Nakon njene smrti, kuća je pripala ćerkama. Tada su se našle u dilemi da li da je prodaju ili ne, budući da u tom trenutku nisu imale posao i teško bi im bilo plaćati poreze za još jednu kuću. S druge strane, da bi kuću podelile i napravile dva zasebna ulaza, trebalo bi uložiti dosta novca. Konačno, jedino logično rešenje bilo je da kuću prodaju.

Dugo su razmišljale o tome. Pre nego što su odlučile da je stave na prodaju, odlučile su da je temeljito srede. Očistile su sve sobe redom, a kada su došle do spavaće sobe, skinule su Lazarev portret sa zida. Tada su doživele iznenađenje. Na zidu se ocrtalo veliko srce.

Slađana je za "K1" rekla: "Nakon majčine smrti često smo skidale sliku sa zida da je obrišemo. Na spratu nikada niko nije pušio ili jeo. Gore nikada nije bilo nikotina na zavesama ili zidovima. Kuća je bila okrečena pre godinu dana."

Dodala je da niko nije mogao racionalno objasniti pojavu srca na zidu. Nije bilo ni kondenza ni vlage u kući. Nisu postojala deca koja bi mogla da crtaju po zidu. Osim sestara i njihove dece, niko drugi nije ulazio u tu sobu.

"Skinule smo papir sa poleđine slike da bismo pronašle nešto unutra, ali naravno, nije bilo ničega", rekla je Slađana. Sliku možete pogledati na TVK1.

Pitanje kako se srce našlo na zidu ostaje nerešena misterija za Mirjane i Lazareve ćerke i unuke. Da li je Lazar želeo da poruči ćerkama da je u redu prodati kuću? Ili im oboje šalju znak ljubavi sa nekog boljeg mesta gde sada borave? To su pitanja koja Slađana stalno sebi postavlja.

Komentari (0)
Loading