Svekrva me proterala na zadnje sedište: Slavica (28) odbija "mesto pozadi" i pita se ko drži volan njene veze

Slobodanka Ćorić Vesti 21.06.2024 17:05 0

Moj prvi utisak je da ne želim da moram da sedim nazad kada moj verenik vozi, kada je ona tu, jer mi to gotovo deluje kao da kaže "mama je tu i ona ima prioritet"

ćerka

Shutterstock

Slavica (28) i njenj verenik (29) su zajedno 3 godine. Nedavno su se verili. Njen verenik je iz Crne Gore, a  ona iz Srbije, tako da su neko vreme imali vezu na daljinu, a onda se on prošlog leta doselio kod nje. Planiraju venčanje u Herceg Novom kako bi bili bliže njegovoj porodici. 

Naša čitateljka međutim piše da je nedavni događaj naterao da se preispita: 

"Verenikova porodica je generalno veoma ljubazna. Nedavno smo ih posetili da proslavimo našu veridbu. Na prethodnim posetama, verenikova majka je iznosila komentare u stilu "nećeš se ljutiti ako ja sednem napred, zar ne sine? Mama je sada ovde!". Ja sam ove komentare smatrala bezazlenim, imajući u vidu da ona sedi napred zbog problema sa kolenima. Međutim, nakon što sam stekla utisak da ona zapravo želi da bude blizu mog verenika, počelo je da mi deluje malo neprimereno.

Razgovarala sam o tome sa verenikom u kontekstu dužeg putovanja koje planiramo sa njegovim roditeljima. Ja patim od strašne mučnine u vožnji, koja se mnogo bolje kontroliše kada sedim napred jer mogu da vidim put itd. Pitala sam ga da li možemo da pomerimo sedište napred, i da li bi njegova mama mogla da sedne nazad sa njegovim ocem tokom puta. Verenik nije video problem u tome, posebno zato što se stanje njegove majke znatno poboljšalo i ona sada može sama da vozi, što potvrđuje da joj se mobilnost poboljšala.

Nakon što smo razgovarali o nekim njenim komentarima, složio se da je to malo čudno, i da će je ovog puta zamoliti da sedne nazad kako bi on mogao da bude pored mene.

Kada smo to uradili po dolasku, njegova majka je postala tiho, ali vidno nervozna i odbila je da razgovara sa njim tokom vožnje. Sledećeg dana, njegov otac mu je rekao da ne može da veruje da je majku stavio da sedne nazad i da to više ne bi trebalo da radi. Njegova majka mu je takođe rekla da je očekivala više poštovanja od njega i da ga nije dobro vaspitala.

Oboje roditelja takođe insistiraju da se ovo radi zbog majčinih bolova, a ne zbog ega, međutim, komentari o poštovanju sugerišu da to možda nije baš slučaj.

Moj prvi utisak je da ne želim da moram da sedim nazad kada moj verenik vozi, kada je ona tu, jer mi to gotovo deluje kao da kaže "mama je tu i ona ima prioritet". Takođe, imamo prostrano zadnje sedište, koje postaje još prostranije kada pomerimo moje sedište napred. Ovo, u kombinaciji sa činjenicom da svekrva može da vozi i da je prilično pokretna, smatram da je sasvim prihvatljivo. Međutim, zbog velike drame koju su napravili od ovoga, i komentara o poštovanju, počinjem da mislim da možda moj verenik i ja nismo u pravu, i da bi možda trebalo samo da joj damo ono što želi.

Komentari (0)
Loading