Zažalila sam što sam se verila za njega: Žena zanemela kada je čula ove reči od svog budućeg muža, razmišlja da otkaže venčanje

Vesti 15.06.2024 14:01 0

Kamila razmišlja da prekine veridbu jer njen partner ne uvažava njene želje i potrebe...

dvoje

Shutterstock

Kamila je sa svojim verenikom dve godine, ali komunikacija nije njihova jača strana.

Buduća mlada (24) se verila za svog 33-godišnjeg partnera pre nekoliko meseci i nije se pokajala... sve do sada.

„Uopšteno govoreći, imali smo problema sa rešavanjem sukoba i bilo nam je teško da saslušamo jedno drugo. Mislila sam da se ovaj problem poboljšava, ali ne onim tempom koji sam želela ili očekivala“, rekla je Kamila.

Situacija je dostigla vrhunac kada se par posvađao, a njen verenik je rekao ove sudbonosne reči: „Ne zaslužuješ da budeš saslušana“.

„Shvatila sam da je to razlog zašto imam osećaj da me ne sluša i zašto stvari ne idu na bolje. On zapravo namerno ne sluša moju stranu priče jer misli da nisam vredna“, objasnila je ona.

tuga

Shutterstock

 

„Sada mislim da se udajem za pogrešnu osobu.“

Iako svađa sama po sebi nije bila toliko ozbiljna, Kamila razmišlja da prekine veridbu jer njen partner ne uvažava njene želje i potrebe.

Dodala je: „Osećam kao da je moguće da je to rekao u afektu… Mnogi će me nazvati glupom, ali ja volim ovog čoveka svim srcem.

„Međutim, ako kaže da je mislio ono što je rekao i da često misli da ne zaslužujem da me sasluša kada se svađamo i da nije voljan da to ispravi, spremna sam da odem.“

Stručnjak za sastanke i veze, Sara Luiz Rajan, je rekla za Metro da Kamilin partner pokazuje zaista „zabrinjavajuće“ ponašanje.

Ona se pita: „Ako on ne smatra da je njegova partnerka vredna slušanja, kako će je onda slušati do kraja života i kako oseća da može da se posveti braku?“

par

Shutterstock

 

Sara preporučuje da „ponovo izgrade odnos“ pre nego što se venčaju tako što će otići na psihoterapiju.

Jaki temelji braka su „veza i hemija“, a ne ono što ovaj par doživljava.

„Ako osobi nedostaje radoznalost prema svom partneru, onda ona nije u stanju da bude zainteresovana, ljubazna ili empatična“, dodaje ona.

Stručnjak za veze takođe smatra da bi njih dvoje trebalo da pogledaju sebe i razmotre kako se ponašaju tokom sukoba. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading