Odlučila da je tata ne prati do oltara na venčanju: "Povredila sam ga, ali nije zaslužio tu čast"

Slobodanka Ćorić Vesti 30.05.2024 16:10 0

Buduća mlada je rekla da je svom ocu saopštila vest nakon što je on izrazio koliko je uzbuđen što će je otpratiti do oltara - i zbog njene odluke slomljeno mu je srce

svadba običaji

Shutterstock

Jedna mlada odlučila je da je otac ne preda na dan venčanja jer ne veruje da on zaslužuje tu 'čast'.

Ako ste ikada planirali venčanje, znate koliko može biti teško odlučiti koga želite za deveruše, kumove, barjaktare i sve druge uloge. Za mnoge mlade, jednostavno je izabrati ko će ih otpratiti do oltara jer je to uloga koju tradicionalno obavlja njen otac. Međutim, jedna mlada je odlučila da je otac ne preda na dan venčanja jer ne veruje da on zaslužuje tu 'čast', piše Mirror.

Žena je objasnila da je već imala komplikovan odnos sa ocem i odlučila je da zamoli majku da je otprati do oltara jer joj je ona bila stalna podrška u životu. U objavi na Redditu, buduća mlada je rekla da je svom ocu saopštila vest nakon što je on izrazio koliko je uzbuđen što će je otpratiti do oltara - i zbog njene odluke slomljeno mu je srce.

Napisala je: "Udajem se za dva meseca. Moj odnos sa ocem oduvek je bio komplikovan. Roditelji su mi se razveli kad sam imala 10 godina i moj otac nakon toga nije bio uz mene. Osnovao je novu porodicu i osećala sam se kao da mu više nisam prioritet. Mama me praktično sama odgajala."

"Kako se bliži dan mog venčanja, moj otac je izrazio koliko je uzbuđen što će me ispratiti do oltara. Tu se stvari komplikuju. Mama mi je bila stalna podrška i oduvek sam zamišljala da će me ona ispratiti do oltara. Ona je bila tu za svaki važan trenutak u mom životu dok je moj otac uglavnom bio odsutan", dodaje.

"Razgovarala sam iskreno sa ocem i rekla mu kako se osećam," nastavlja, "Objasnila sam da želim da me mama otprati do oltara jer je ona uvek bila uz mene. Otac je bio slomljen i optužio me da ga kažnjavam za prošlost. Rekao je da misli da smo sve to već preboleli."

Žena je rekla da su joj braća i sestre sugerisali da je prestroga prema ocu i da bi mu trebala dopustiti da je otprati do oltara kako bi mogao popraviti njihov odnos. I dok mlada želi odati počast majci, ne želi povrediti oca.

Međutim, mnogi korisnici u komentarima su joj poručili da ostane pri svojoj odluci. Rekli su joj da ona nagrađuje majku za sve što je učinila, a ne da kažnjava oca. Jedna osoba je napisala: "Ne kažnjavaš svog oca, već nagrađuješ svoju majku. Zašto ona ne bi dočekala svoj trenutak?" Drugi je dodao: "Venčanje je tvoj izbor. Osim toga, on nije bio uz tebe kao roditelj, pa zašto bi on dobio čast da te otprati?"

Komentari (0)
Loading