Baka Ljubica napunila 101 godinu! Ništa je ne boli, ne pije lekove, ali ovo nikada nije radila

Vesti 21.05.2024 16:32 0

Kada čujemo da neko ima sto godina, prvo se zapitamo šta je jeo i radio, pa je toliko poživeo.

baka

Printscreen/Youtube

Ljubica Gavrić je baka vedrog duha, koja je rođena 1923. godine. Napunila je 101 godinu 1. aprila. Kada čujemo da neko ima toliko godina, odmah se zapitamo šta je ta osoba radila u životu, jela i pila, kada je proživela ceo vek. Odgovor na ovo pitanje dala je baka Ljubica koja živi u derventskom selu Osinja.

Sve od stresa počinje

„Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje“, kaže baka Ljubica i poručuje: "Deco, samo bez stresa i prihvatite se posla, jer rad je stvorio čoveka."

I dalje radi u bašti

Baka Ljubica radi iako je prevalila stotu. Sve poslove u bašti obavlja sama. Ceo život se bavila poljoprivredom i zahvaljujući tome sa suprugom othranila četvoro dece.

„Na poljoprivredi sam radila. Težak posao bio. Čovek umro, deca se udala, otišli, ja sam ostala sama. Pokretna sam, mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako“, rekla je za „Atvbl“. Deca, unuci i praunuci je često posećuju. Predlagali su joj da živi sa njima, ali ona to ne želi.

baka

Printscreen/Youtube

 

Ne pije nikakve lekove

Baka Ljubica kaže da je zdrava, ništa je ne boli, samo su joj noge slabe. Nikakve lekove ne pije. Ona je rođena u Osinji. Zvanično je upisana u knjigu rođenih 1. aprila, ali kako su to bila neka druga vremena, pa su se deca kasnije prijavljivala, ona je uverena da ima i više od 101 godine.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading