Krila sam tajnu 8 meseci: Sanja Pavlović, pobednica kviza Potera o Memedovićovoj ponudi, a evo šta je rekla mužu

Slobodanka Ćorić Vesti 06.03.2024 10:51 0

Zbog privatnih i poslovnih obaveza, Sanju mesto nije držalo. U hodu je stizala sve, pa i da odgovori na mnoštvo telefonskih poziva i svima srdačno zahvali na čestitkama povodom pobede

sanja

Printscreen/RTS

Profesorka književnosti i ljubiteljka kvizova, Sanja Pavlović samostalno je pobedila tragača "Potere" Žarka, osvojila 500.000 dinara i sve u studiju, ali i kraj malih ekrana ostavila bez reči. Upisala se na listu rekordera Potere, postavši prva žena kojoj je pošlo za rukom da potpuno sama osvoji ovoliki iznos.

Krajnji skor iznosio je 23:10 za Sanju, a harizmatični tragač je bio istinski zadivljen i srdačno je čestitao pobednici koju je pre znao sa pab-takmičenja. Sanja živi u Beočinu, opština na severu Južnobačkog okruga, a njene komšije su jako ponosne na nju.

Oduševljeni voditelj "Potere" Jovan Memedović u emisiji je odmah ponudio Sanji da se pridrži grupi tragača ovog kviza. Ona je dipolomatski odgovorila: "Možemo da pregovaramo", a sada je otkrila da li se to desilo: "Nismo još, videćemo".

Zbog privatnih i poslovnih obaveza, Sanju mesto nije držalo. U hodu je stizala sve, pa i da odgovori na mnoštvo telefonskih poziva i svima srdačno zahvali na čestitkama povodom pobede - "Emisiju smo snimili u julu prošle godine, a u ponedeljak je emitovana. I ako me pitate da li mi je bilo lako da od svih, izuzev od svog muža Tomislava Tomića, krijem pobedu gotovo osam meseci, znajte da nije, ali tako je nalagao ugovor", kroz smeh je otkrila ova mlada žena.

Novčanu nagradu, koja se takođe po ugovoru, isplaćuje tek posle emitovanja epizode kviza, najverovatnije će, kaže potrošiti ona i suprug Tomislav na neko lepo putovanje, a gde idu oni, ići će i njihov kućni ljubimac Momčilo, kratkodlaki jazavičar.

Od detinjstva su Sanju privlačili kvizovi. To je drži i danas. Već nekoliko godina ide na pab-takmičenja sa društvom, ali ne i na televiziji. Prošlog leta odlučila je da se prijavii u Poteru. Želela je da proverii svoje znanje - "Zasada ne planiram da zaređam učešće na kvizovima, jer, iskreno, nemamo mi baš mnogo kvalitetnih TV kvizova, a nema ni potrebe za žurbom. Volim da se neki doživljaji slegnu u mojoj svesti, mada to nije opošti trend danas kada smo sa svih strana preplavljeni morem informacija koje nas presreću, a mi ne stižemo da ih emocionalno doživimo", istakla je Sanja.

Kaže da je nedavno čitala neku studiju u kojoj se upozorava da nam je svima koeficijent pažnje opao. Pogotovo mladima koji sada odrastaju uz internet i kratke popularne sadržaje i ništa što traje duže od minut-dva ne drži njihovu pažnju: "Primetim da i meni opada pažnja ako više vremena provodim na internetu. Zato pribegavam kontri - biram kad god mogu sadržaje koji iziskuju dublju posvećenost. Naprosto, kada pročitate knjigu ili pogledate neki film, treba se zaustaviti,promisliti o tome, formirati stav u vezi sa tim", savetuje profesorka Pavlović mlađe, ali i starije generacije.

Volela bi da njena pobeda podstakne više žena da se prijave na kviz takmičenja: "Sigurna sam da im ne nedostaje znanje, ali da im fali samopouzdanje. Mislim da je to posledica vaspitanja i načina na koji se kod nas odgajaju devojčice. Učimo ih od malih nogu koje oblasti treba da su muška, a koje ženska sfera interesovanja".

Završila je osnovne studije komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, ali nikada nije radila u struci, kao profesor. Delom zbog toga što "nije bajna situacija u vezi sa dobijanjem zaposlenja". I dalje mnogo čita. Omiljeni pisci su joj Borislav Pekić, Miloš Crnjanski, britanski postmodernista Džulijan Patrik Barns... Vodi jedan književni klub iz ljubavi prema pisanoj reči.

"Radim preko interneta kao frilenser. Održavam sajtove za onlajn prodaju širokog spektra proizvoda preko interneta: od marketinga do finansijskih i administrativnih zadataka. Ide mi to, može se živeti solidno", otkrila je Sanja.

Komentari (0)
Loading