Ona je ispisala istoriju: Karolina je postala Mis Japana, ova odluka je zapalila društvene mreže

Olja Jelić Vesti 27.01.2024 15:49 0

Manekenka rođena u Ukrajini pokrenula je raspravu nakon što je izabrana za Miss Japana na izboru u Tokiju.

Karolina Šiino

Printscreen/Instagram

Manekenka rođena u Ukrajini pokrenula je raspravu nakon što je izabrana za Miss Japana na izboru u Tokiju. Carolina Šino u suzama je preuzimala svoju krunu u Šinjukuu i tako službeno postala prva osoba rođena van Japana koja je osvojila titulu misice Japana.

26-godišnjakinja, koja se preselila u Japan kada je imala pet godina, rekla je dok je prihvatala svoju nagradu da se suočila sa "rasnim preprekama". "Bilo je izazovno biti prihvaćena kao Japanka", rekla je kroz suze.

 

 

 

"Morala sam da se suočim sa preprekama koje me često ograničavaju da budem prihvaćena kao Japanka, pa sam ispunjena zahvalnošću što me prepoznaju na ovom takmičenju kao Japanku", dodala je. Neki pišu da ona zapravo ne može biti Miss Japana jer nema japansko poreklo.

 

 

Organizatori: Govori i piše na japanskom

"Ona je 100% čista Ukrajinka. Razumijem da je lepa, ali ovo je takmičenje za Miss Japana", "Japancima se šalje pogrešna poruka kada se osoba evropskog izgleda proglasi najlepšom Japankom", neki su od komentara na društvenim mrežama.

 

 

Organizatorka izbora Ai Vada izjavila je za BBC da su suci imali "puno poverenje" u odabiru Šiino za pobednicu. "Ona govori i piše na lepom i pristojnom japanskom", rekla je Vada. "Ona je veća Japanka od nas."

Šiino se pre zauzela za sebe nakon što je prošle godine dobila japansko državljanstvo, rekavši da "možda ne izgleda Japanka, ali da je postala Japanka dok je odrastala u zemlji". Ona je ujedno postala i najstarija osoba koja je ikad pobedila na takmičenju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading