Studija pokazala šta voli jači pol: Ovih pet kvaliteta kod žena ostavljaju posebno dobar prvi utisak na muškarce

Olja Jelić Vesti 13.01.2024 14:50 0

Iako svaki muškarac ima individualne preferencije, istraživanja pokazuju da postoje određeni kvaliteti kod žena koje ostavljaju posebno dobar prvi utisak u očima muškaraca.

Zgodna žena

Profimedia

Kvaliteti i vrline koje su najprivlačnije jednom muškarcu ne moraju se smatrati privlačnima drugome. To nije sprečilo naučnike da pokušaju da otkriju šta većinu muškaraca privlači kod suprotnog pola. Tako je studija iz 2015. godine objavljena u Plos One pokazala da postoji jedna stvar koja je zajednička mnogim muškarcima, a to je da su skloni da veruju prvom utisku.

Šminka koja ostavlja dojam prirodnog izgleda

Neki muškarci tvrde da više vole žene bez šminke jer izgledaju prirodno. Prema anketi koju je proveo Zoosk, od 1200 žena koje su na profilnoj fotografiji imale našminkane oči, njih 139 imalo je veću verovatnoću da će dobiti poruke od muškaraca. Muškarci su takođe češće želeli da upoznaju ženu ako na profilnoj fotografiji nosi ruž.

Dejt

Shutterstock

 

Međutim, za žene koje su sklone nositi "tamnije" vrste šminke bilo je manje verovatno da će biti pozvane na izlazak. Dakle, možete nositi šminku koja ostavlja dojam prirodnog izgleda i još uvek privlačiti muškarce.

Idealan obim struka i bokova

Ova sklonost ima manje veze s privlačnošću, a više sa zdravljem i plodnošću. Istraživanje takođe pokazuje da je obim struka i bokova snažan pokazatelj nivoa estrogena kod žena, rizika od osetljivosti na ozbiljne bolesti kao što su dijabetes, rak jajnika i bolesti srca.

Nošenje crvene odeće

Crvenu često nazivaju bojom strasti, pa nije čudno što privlači muškarce. U studiji koju su proveli psiholozi sa Sveučilišta u Ročesteru muškarcima su pokazane fotografije različitih žena uokvirenih crvenim ili belim okvirima pa su upitani koliko su im te žene lepe.

Dejt

Shutterstock

 

Zatim im je prikazana ista fotografija sa ženama u crvenom ili plavom i upitani su koliko bi novca potrošili na sastanak s tom ženom. Žene uokvirene crvenom bojom ili koje su nosile crveno bile su im privlačnije.

Ljubazan stav

U studiji Društva za ličnost i socijalnu psihologiju naučnici su otkrili da ženina osetljivost na potrebe i želje muškaraca povećava njenu privlačnost muškarcima.

Viši glas

Na kraju, studije su pokazale da žene smatraju muškarce dubljeg glasa privlačnima, dok muškarci traže suprotno. Neki muškarci veruju da viši glasovi signalizuju reproduktivnu sposobnost, ženstvenost i manju veličinu tela.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading