Osetila je strahovit bol u nosu dok se umivala: Kada je doktor video šta je unutra doživeo je šok

Slobodanka Ćorić Vesti 03.01.2024 21:10 0

Nakon zračenja, rečeno joj je da treba da sačeka tri meseca kako bi videla da li je tretman uspeo. Međutim, samo dve nedelje nakon toga, nos je ponovo počeo da je boli

kancer

Shutterstock

Kada je Triš Holi (42) iz Hantsvila u Kanadi, osetila jak bol u nosu dok se umivala, posumnjlala je da nešto nije u redu i odlučila je da ode kod lekara.

Međutim, doktor joj je rekao da se najverovatnije radi o infekciji i da, s obzirom na to da nije pušač, ne koristi droge i ne konzumira alkohol, ne spada u visoko rizične za dobijanje neke ozbiljnije bolesti.

Triš je uzimala antibiotike i druge lekove, ali ništa nije pomoglo.

Ona je ispričala kako ju je jednom prilikom, kada je skočio, pas udario u nos i da je tog momenta znala da nešto nije u redu, jer je bol bila nenormalno velika.

"Bukvalno sam plakala", rekla je Triš, koja je u januaru otišla kod otorinolaringologa, koji je utvrdio da joj je nozdrva potpuno zatvorena i da se unutra nalazi kvrga.

Doktor je verovao da je u pitanju kalcifikovana cista ili krvni ugrušak i zakazao joj je termin kada će joj to ukloniti, pomoću rinektomije.

"Očekivali smo da će biti zaista jednostavna procedura. Međutim, tokom zahvata, doktor nije mogao da ga zamrzne i na kraju je uradio biopsiju. Sećam se da je rekao: “Vau, to je tumor”, priseća se Triš.

Samo deset dana kasnije, testovi su potvrdili da je ona zaista imala kancer.

Mesec dana kasnije, Triš je počela sa tretmanima zračenja, kako bi smanjili veličinu tumora.

"Šest nedalja sam imala zračenje i bilo je veoma agresivno. Bilo je grozno, ali sam pregurala", rekla je Triš.

Nakon zračenja, rečeno joj je da treba da sačeka tri meseca kako bi videla da li je tretman uspeo. Međutim, samo dve nedelje nakon toga, nos je ponovo počeo da je boli, pa je otišla na još jednu biopsiju. Radijacija je uspela, ali je tumor mnogo brzo rastao, pa je jedina opcija bila da joj ga uklone.

Ipak, Triš je imala i operaciju kojom je dobila nov nos, a kako kaže bila je veoma srećna što nije morala da se suočava sa čudnim pogledima ljudi.

Kako bi bila sigurna da je sve u redu, ide na kontrole svakih šest meseci, a naravno upozorava sve ljude da ne ignorišu simptome, već da se pregledaju čim osete da nešto nije u redu.

Komentari (0)
Loading