Mama iz Niša očajna: "Svekrva me napala zbog imena koje želim da dam ćerki, ovako se ponašala kad je zadnji put došla na ručak

Jelena Vukelić Vesti 01.01.2024 19:49 0

Svi su bili zaista pozitivni, reakcije na ime su bile sjajne, a onda je muž saopštio našu ideju njegovoj majci i nastao je haos. Ne znam zašto se toliko uvredila

Mama iz Niša očajna: "Svekrva me napala zbog imena koje želim da dam ćerki, ovako se ponašala kad je zadnji put došla na ručak

Shutterstock

Nakon što je pročitala tekst koji smo objavili o mami koja svojoj ćerki želi da da ime Renata, javila nam se još jedna mama sa željom da prepriča svoje iskustvo

I dok je mama I. R. imala problem sa drugaricama i njihovim neodobravanjem njenog izbora, mama M. N. je ispričala da je problem imala isključivo sa svekrvom.

"Muž i ja smo se već dogovorili oko imena.Zapravo moja ideja je bila da se ćerka zove Anastasija, a njemu se dopalo i mislili smo da je stvar rešena", započela je svoju priču M.N.

Ona je potom pojasnila da prijatelji nisu imali nikakve značajne reakcije kada im je saopštila kako će se dete zvati i da je jedina osoba koja je napravila haos njena svekrva.

"Svi su bili zaista pozitivni, reakcije na ime su bile sjajne, a onda je muž saopštio našu ideju njegovoj majci i nastao je haos. Ne znam zašto se toliko uvredila. Možda joj je nekada zasmetala neka Anastasija", prokomentarisala je ova žena koja je trenutno u sedmom mesecu trudnoće.

M. N. je istakla da ju je svekrva zvala minimum pet puta tog dana i da je pokušavala suptilno da je natera da promeni odluku.

"Rekla mi je da treba da razmislim o drugim imenima i da će ona izneti neke predloge. Takođe je rekla da će svratiti na ručak sutra, iako oni žive u drugom gradu i udaljeni smo 75 kilometara".

Pojasnila je potom da je svekrva sutradan zaista došla i da je donela svoju hranu, što ju je prilično šokiralo i povredilo.

"Insistirala je da pričamo o imenu. Donela je pečenu svinjsku plećku, iako je ručak bio spreman, a ja sam joj namerno poslužila gulaš jer sam ga kuvala tri sata. Sve vreme je pričala da je njena plećka ukusnija od gulaša. Kad sam joj spustila plećku na sto, nije ni omirisala, samo je istakla da ne treba da se vređam, pa smo opet pričali o imenu Anastasija, što me je dodatno uznemirilo" istakla je.

Ona je takođe dodala da je svekrva insistirala na tome da ne želi da se meša u njihov izbor, ali da misli da ime nije ni lepo ni tradicionalno, već je kičasto i predugačko.

"Rekla je da joj se dopada ime Mila ili Janja i da treba da razmišljamo u tom pravcu. Nakon njene posete sam bila očajna i suprug i ja smo samo zaćutali, pa evo već mesec dana reč nismo progovorili na tu temu. Tražila sam pomoć u nekim ženskim grupama zatvorenog tipa i dobila sam u principu savet da gledam svoja posla i da se ne uzbuđujem previše. Ali mene ovo zaista boli i vređa. Mislim da je uticalo i na moj odnos sa suprugom, a sa svekrvom se još nisam ni čula ni videla", zaključila je buduća mama.

Žensko ime Anastasija je inače poreklom iz grčkog jezika, i smatra se veoma rasprostranjenim u hrišćanskim zemljama.Osnovno značenje ženskog ličnog imena Anastasija, jeste „ona koja je uskrsnula“, „ona koja je ponovo rođena“, „besmrtna“, „večna“, dok sam prevod imenice „Anastasis“ znači „uskrsnuće“.

Kako biste vi reagovali u ovoj situaciji?

Komentari (0)
Loading