Bosanca su deca napustila i neće da čuju za njega: Očevo srce krvari, njegova tužna priča nikog ne ostavlja ravnodušnim

Olja Jelić Vesti 08.12.2023 14:43 0

Edin je invalid, a njegova bivša supruga odgajala je njihovu zajedničku decu koja više ni ne pitaju za njega

Čovek

Shutterstock

Edin (50) iz Bosne i Hercegovine redakciji portala Moje vrijeme požalio se da su ga deca napustila i tvrdi da su prošla dobra stara vremena kada su ljudi bili "svi kao jedno".

Edin tvrdi da se oseća "otuđeno i napušteno".

"Roditelj sam, dakle otac i deda. Invalid sam koji živi i nada se svojoj deci. Ne mogu reći: 'Kriva su deca', jer krivi smo mi koji smo ih odgajili i pripremili im nekakav put, pravac u životu", rekao je i otkrio da je njegovu decu odgajala njegova bivša supruga.

"Razdvojili smo se dok su deca bila maloletna, tako je život hteo. A deca kao deca, bila su tamo gde im je, u ovim vremenima, bila veća sloboda i gde im se više ugađalo. Njima tada nije bilo bitno je li to dobro ili loše za njih, jer kao mali nisu ni razmišljali o nekakvoj ispravnosti. Stoga su bili više privrženi majci.

Deca su bila više odgajana na drugoj strani. Sve je to nekako u redu, ali da tu istu decu tako usmeriš i preodgojiš da danas kao odrasle i punoletne osobe ne osećaju nekakvu empatiju prema drugom roditelju, to je da se zamisliš. A to, da mi budu oslonac i podrška, to se ne usuđujem ni da pomišljam, a to je na žalost bol koju svaki roditelj u mojoj situaciji proživljava i nosi u srcu i duši dok živi i postoji", dodao je.

Čovek

Shutterstock

 

"Duša me boli jer za svoju decu živim"

Edin, tvrdi, ne treba finansijsku pomoć, već samo želi da ga se deca povremeno sete i barem da ga nazovu.

"Ali, nažalost nemam svoje dece koja bi me nazvala i pitala: 'Kako si tata?', a kamoli da mi dođu u posetu, kako mi u Bosni kažemo, 'maksuz', što bi značilo srcem, a ne zbog nečeg što moraju ili trebaju. Duša me boli jer za svoju decu živim i nadam se da će jednog dana sva deca, pa tako i moja, shvatiti da su roditelji, da se tako izrazim, svetinja jer su oni zasigurno jedini koji im istinski iz srca i duše žele samo najbolje u životu", kazao je.

Edin je za kraj poručio da je važno da deca poštuju i vole oba roditelja.

"Deco moja! Što god se dogodi u vašim životima, porodicama u budućnosti, ja se nadam i želim od srca da ne sledite niti moje niti majčine puteve, već da čuvate svoju decu unutar porodice. Tako ćete ih izvesti na pravi, ljudski i Božji put, bez obzira na to što se događa između vas kao roditelja", istaknuo je.

"Nemojte barem vi dopustiti i skrenuti sa pravog puta, da se ne dogodi slična situacija pa da jedan roditelj pati i nada se da će barem ponekad moći da viđa svoju decu. Želim da sva deca prvenstveno vole, a i poštuju podjednako oba roditelja, dok ih imaju na ovome svetu", dodao je.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading