Večera, prenoćište i poklon od 500 evra? Sve više devojaka pristaje na ovu ponudu, a evo šta im se traži zauzvrat

Naj žena Vesti 27.10.2023 14:45 0

Fenomen šugardejtinga je godinama popularan u Americi, a čini se da je ovaj trend zahvatio i evropsko područje

Večera, prenoćište i poklon od 500 evra? Sve više devojaka pristaje na ovu ponudu, a evo šta im se traži zauzvrat

Shutterstock

Sigurno ste više puta čuli za izraze: šugardejting, šugar dedi i šugar bejbi, ali možda vam još uvek nisu u potpunosti jasne realcije između navedenih pojmova i šta fenomen zaista znači u stvarnosti.

Iako je ova vrsta veze sa povlasticama već godinama, pa čak i decenijama prisutna i normalizovana u SAD, u Evropi popularnost stiče nekoliko poslednjih godina. Tome naravno, doprinosi i postojanje mnoštva internet stranica za upoznavanje, koje su upravo verzirane za šugardejting.

Program Radija 4 koji se zove „Sugar Daddy, Sugar Baby“ je pokrenuo trend gde mlade dame uz pomoć Interneta mogu da nađu bogate muškarce koji će im dati novac, poklone i egzotična putovanja u zamenu za vezu.

Suština je postojanje interesa kod obe strane i mogućnost da se taj interes i ostvari. Naime, ovakve aplikacije omogućavaju devojkama da pronađu ktitore ili sponzore koji će im obezbediti lagodan život, luksuznu odeću, ali i skupo školovanje... S druge strane bogatim muškarcima olakšano je upoznavanje i zabavljanje sa mladim i atraktivnim damama.

Ti muškarci su raznih profesija, od fudbalera do menađžera bendova. Oni plaćaju do 4.000 funti mesečno za vezu.

- Ne morate ništa da radite osim da izgledate lepo i budete razmažene. Volim slobodu da ne moram da radim. Svi znaju da se time bavim. Moj tata ne želi da priča o tome, ali moja mama misli da je to super - rekla je Samanta.

Plaćanje po susretu, mesečni džeparac ili darovi - osnovni su segment svakog ovakvog odnosa.

Prema statistici samo u SAD-u ima više od tri miliona šugar bejbi studenata, a preko 20 miliona članova širom sveta. 

Na "X" mreži se već uveliko priča o ovoj vrsti odnosa:

- Drug ( Danac 45g) mi juče priča, da ima dejt sa jednom devojkom (24) večeras. Našli se na nekoj dejt aplikaciji, već dogovoreno sve. Večera, piće, prenoćište, poklon od 500 evra u kešu itd.. Nije prostitucija nego šugardejting. Kažem ja njemu 200 evra su ti eskort dame, da biraš po nacionalnosti i izgledu, po tvojoj volji. Kaže on, a neću ja da budem sa prostitutkama - napisao je jedan korisnik ove mreže.

Mnogi će se verovatno zapitati zašto se već dobro poznate stvari i ovakvi "poslovi" pakuju i ukrasnu kesu, kad se već sve svodi na isto?

S druge strane verovatno ćete uočiti da ovde ne postoji klasična struktura, koja nam je poznata kada je reč o prostituciji, pa izostaje podvođenje i veći broj klijenata koje devojke opslužuju. Ipak, suština je ista. Devojke nude telo za skupe darove i luksuzniji, lagodniji život. Muškarci plaćaju atraktivne devojke i tretiraju ih upravo tako, kao proizvod koji su platili i koji im duguje usluge.

Sličan oblik pokušaja trgovine imali smo priliku da vidimo skoro i kod nas, u Srbiji. Naime, na internetu se pojavio oglas za stan  u Beogradu koji na prvu loptu deluje kao ostvarenje snova. Međutim reč je o tome da vlasnik izdaje stan 12 meseci besplatno, ali zahteva povremeno "druženje" svaki put kada dođe iz Švajcarske. Najveći broj devojka osudio je ovaj način oglašavanja.

 

 

 

Komentari (0)
Loading