"Ne želim žene oko sebe": Ovaj čovek pati od retke fobije zbog koje 55 godina ne izlazi iz kuće, neverovatno ali istinito!

Vesti 26.10.2023 16:16 0

Nikada nisam razmišljao o tome da imam ženu i to mi je sasvim u redu...

čovek

Printscreen/YouTube/ Afrimax English

Callikte Nzamvita je 71-godišnji muškarac iz Ruande koji već 55 godina nije izlazio iz svoje kuće zbog "ekstremnog straha od žena".

Proveo je poslednjih 55 godina u samonametnutoj izolaciji kako bi izbegao bilo kakav kontakt sa ženama. Počeo je da se izoluje sa 16 godina, a zbog straha od žena sve funkcije, poput spavanja, čišćenja, kuvanja i nužde, obavlja u svom malom domu.

- Razlog zašto sam se zaključao unutra i imam ogradu na svojoj kući je taj što želim da budem siguran da mi žene neće prići - objasnio je on u intervjuu za Afrimaks TV.

 

 

Njegov komšija je objasnio da Nzavita odbija kontakt:

- Kada pokušamo da mu pomognemo, ne želi da mu priđemo ili razgovaramo sa njim. Umesto toga, mi mu dajemo stvari tako što ćemo ih ostaviti u njegovoj kući. Ne dozvoljava nam da mu priđemo, ali ono što mu nudimo, on ipak uzima iz daljine.

Nzavita veruje da pati od ginofobije, specifične fobije opisane kao „iracionalni strah od žena“, iako mu nikada nije zvanično dijagnostifikovana. Uprkos svemu, tvrdi da je zadovoljan ovakvim načinom života.

- Način na koji živim sasvim mi je dovoljan. Nikada nisam razmišljao o tome da imam ženu i to mi je sasvim u redu. Ne želim žene oko sebe jer me mnogo plaše – objasnio je on.

Inače, ginofobija nije zvanično priznata kao mentalni poremećaj, ali je klinički klasifikovana kao specifična fobija, piše Indeks.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading