"Dali su mi samo šest meseci života": Mladoj mami je tokom trudnoće otkriven agresivni rak dojke, a sada se oseća bolje nego ikada

Olja Jelić Vesti 24.10.2023 19:55 0

U aprilu 2022. godine Lindzi je osetila peckanje u dojci, a doktori su joj otkrili da se radi o raku

Mama i beba

Printscreen/Instagram

Lindzi Par Griton iz Džordžije bila je u 36. nedelji trudnoće sa drugim detetom kad je primila stravičnu vest da ima rak dojke. Srećom, ova priča ima vrlo srećan kraj, piše Bright Side.

U aprilu 2022. godine Lindzi je osetila peckanje u dojci. "Otišla sam kod doktorke, a ona je mislila da je začepljen kanal ili neka vrsta mastitisa", prisetila se. "Doktori nisu ništa posumnjali", ispričala je.

Međutim, njena intuicija bila je ta koja ju je podstakla da zatraži ultrazvuk, a ona čvrsto veruje da je zalaganje za sebe bilo od presudne važnosti. "Doslovno sam sebi spasila život samo time što sam to zatražila", rekla je.

Nekoliko dana kasnije bila je na ultrazvuku, a isti dan primila je poziv sa uznemirujućom vešću da postoji velika sumnja da je kvržica kancerogena. Ubrzo nakon toga, Lindzi je saznala da ima vrlo agresivnu vrstu raka dojke.

 

 

"Svi su bili jednostavno skrhani i nisu mogli da veruju, jer nemamo istoriju raka dojke u mojoj porodici ni sa jedne strane. Sa mamine ili tatine strane, zapravo nema nikakvog raka. Bio je to šok", ispričala je.

Lindzi je tada imala trogodišnju ćerku, a samo nedelju dana nakon što je rodila svoju drugu devojčicu rečeno joj je da ima još šest meseci života. Bilo je prekasno, a rak se proširio i imala je više od desetak tumora na jetri.

Tokom šestomesečnog lečenja naglasila je da se i dalje trudi da kvalitetno provodi vreme sa svojom porodicom.

"Iskorišćavala sam svaku sekundu, pokušavajući sve da upijem. Napravila sam spomenar, napisala pisma svojoj deci, napravila video snimke, sve. Pokušavala sam da učinim sve što sam mogla", prisetila se.

 

 

 

Srećom, do kraja lečenja rezultati pretraga nisu pokazali postojanje raka. "Bili smo tako srećni nakon što smo saznali da u mom telu nema raka. Iskreno, niko nije mogao da veruje. Bilo je stvarno ludo i nadrealno", kazala je ova mlada mama.

Godinu i po nakon dijagnoze, Lindzi se oseća bolje nego ikada. Ceni trenutke sa svojom porodicom, slaveći prekretnice poput svog 30. rođendana i prvog rođendana svoje kćeri Savane. "Stvarno je nadrealno jer jednostavno nisam mislila da ću biti ovde. Stoga je svaki trenutak jednostavno neverovatan", otkrila je.

 

@najzena.rs @minajulardzija se bori sa opakom dijagnozom - cističnom fibrozom! Ona je verovala da će je optimizam održati u životu. Međutim, početkom pandemije Mina je prošla kroz pravi pakao. “Tada je bolest već uzela maha i bukvalno me je srušila. Faktički je falilo mesec dana da ne budem više među živima.” I kada se najmanje nadala, usledilo je čudo. Mina je dobila šansu da živi! 💜 Celu vest možete pročitati klikom na link u opisu profila! #najzena #najzenasrbije #zivot #borba #cisticnafibroza #fyp #fypシ #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading