"Već u vozu pale maske, pokazao je lice zveri": Nevena zbog ljubavi zavšila kao belo roblje, još uvek se oporavlja od užas kroz koji je prošla

Slobodanka Ćorić Vesti 08.10.2023 16:48 0

U očajničkom pokušaju da pobegne od porodičnih strahota, Nevena je srela mladića za koga je verovala da je njen spasitelj, njen princ na belom konju

Nevena Mitić iz Niša

Printscreen/tvpink

Pre dve decenije, Nevena Mitić iz Niša prošla je kroz traumu koja je preoblikovala njen život u priču koja je daleko od uobičajenog svakodnevnog iskustva.

Njena prošlost bila je obeležena disfunkcionalnom porodičnom dinamikom, gde je svakodnevno bila svedok nasilja koje je njen otac nanosio majci. Ova patnja nije samo uticala na njeno fizičko, već i psihičko zdravlje. U očajničkom pokušaju da pobegne od porodičnih strahota, Nevena je srela mladića za koga je verovala da je njen spasitelj, njen princ na belom konju. Naivna i poverljiva, Nevena nije ni slutila da će se već nakon nekoliko meseci suočiti s još većim izazovima.

"Dolazim iz siromašne porodice, zbog čega sam želela da odem što pre odatle, da bih pronašla svoj mir. Bilo je puno nasilja, to je bilo svakodnevno, kako znam za sebe, to je bilo tako. Želela sam samo mir! Samim tim što je tukao moju majku, ja sam to kao dete gledala stalno, to jeste bilo psihički maltretiranje", rekla je Nevena Mitić.

Nakon samo nekoliko meseci provedenih u vezi sa momkom, sudbina Nevene se nepovratno promenila onog trenutka kada je sela u voz koji ih je vodio ka Holandiji. U početku je osećala uzbuđenje zbog neizvesnosti koja je dolazila s novim početkom, ali taj osećaj je brzo nestao. Par trenutaka nakon što su se udaljili od domovine, Nevena je postala žrtva nemoralne trgovine ljudima. Sloboda koju je osećala dok je ulazila u voz nestala je kao da je nikada nije ni bilo, zamijenjena užasnom realnošću koja ju je čekala.

U tim trenucima očaja, Nevena nije imala tačne informacije o tome koliko će dugo trajati njen pakao. Svaki dan je bio mučan i neizvestan, gubila je svaku nadu u povratak normalnom životu. Njeno pravo na slobodnu volju je bilo potpuno ukinuto, a svet oko nje je postao mračan i opasan. Sećala se trenutka kada je odlazila od kuće, želela je da pobegne, da nađe bolji život. Međutim, čak i tada, duboko u sebi, osećala je unutrašnju borbu i pitanja koja su se vrtela u njenoj glavi. Pitala se gde je otišla i sa kim je, žalila je što nije postavila ta pitanja pre nego što je bilo prekasno. Uprkos očaju, hrabrost i odlučnost da se suoči sa svojom sudbinom ostale su duboko ukorenjene u njoj, nadajući se da će jednog dana ponovno pronaći slobodu i vratiti se normalnom životu koji joj je oduzet.

U ispovesti za portal Republika.rs Nevena je otkrila kroz kakav je monstruozni period prošla, kako se izborila sa celom kriminogenom organizacijom, ali i šta se dešavalo nakon što je pobegla iz paukove mreže u koju je ubačena bez njene volje.

Taj čovek kog sam verovala se pretvorio u zver

"Od prvog dana je tu psihičko maltretiranje, to je organizovani kriminal, tu je odmah to maltretiranje, da bi mogli da me slome i da uzmu od mene ono što im treba, to onako traje, ne znam koliko! Bili smo u apartmanu, u stanu, u tom stanu bukvalno, to je najveći pakao! Priprema za moj novi život!

Shvatila sam da moram da igram igru i rekla sam im: "Da li mogu ja danas da idem da radim?", radiću šta god, samo da izvučem živu glavu! Ja sam rekla da razumem da dugujem, jer su mi tako pričali, pa sam htela da već tada krenem da radim! Odmah su me poveli i kada sam se našla u tom klubu gde sam bila, samo sam pitala sebe: "Šta je ovo, kako sam ja ovde stigla, gde sam ja uopšte". Taj pakao je trajao dve godine i nisam znala da će trajati toliko! Rekli su da će ubiti moje roditelje, znali su gde živim!"

"Kad sam krenula za Holandiju, taj čovek kog sam verovala se pretvorio u zver. Postao je hladan i nemilosrdan. Bila je to užasna razmena energije. Već u vozu je pokazao svoje pravo lice i pale su maske."

Nevena smatra da je u pitanju organizovani krimilan, a da nije jedna osoba u pitanju.

Kada je došla u Holandiju, odveli su je u apartman gde je krenula priprema za njen novi život.

"Proživljavala sam fizičko i psihološko maltretiranje. Tada sam morala da glumim i da govorim roditeljima kako sam super. Nisam imala hrabrosti da kažem šta mi se dešava, plašila sam se za svoj život".

Kaže da je imala sreću što nije koristila opojne supstance. Jer devojke koje su koristile, uglavnom nisu preživele.

Kako je Nevena pobegla je od svojih dželata

Iz ralja belog roblja se izvukla zahvaljujući mušteriji. To je bio običan čovek koji se zaljubio u nju. Kada je skupila hrabrosti ispričala je šta joj se desilo. Posle par meseci, ispričala mu je celu priču.

"Pomoćiću ti ako ti to budeš želela, rekao mi je čovek koji se zaljubio u mene".

Pobegla je od svojih dželata. Išla je prvo taksijem, zatim malo hodala peške, ponovo prevozom, pa se kod diskoteke našla sa tim čovekom koji ju je odvezao i konačno je posle 2 godine bila izbavljena.

"Verovala sam tom čoveku jer sam ga stavljala na testove i shvatila da mogu da mu verujem."

Odselila s u Brazil. Tamo je živela 23 godine. Sada je u Srbiji i sakupila je hrabrost da govori o svojoj mračnoj priči.

 

 

Komentari (0)
Loading