Ešton Kučer i Mila Kunis na stubu srama: Uvredili žrtve silovanja, samo da bi zaštitili osuđenog zločinca, sad pokušavaju da se vade

Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2023 10:16 0

Kunis je pozvala fanove da shvate da pisma nisu tu da dovode u pitanje legitimitet sistema ili valjanost presude, a Kučer je rekao da ona ni na koji način nisu namenjena da „retraumatizuju“ žrtve

Ešton Kučer i Mila Kunis na stubu srama: Uvredili žrtve silovanja, samo da bi zaštitili osuđenog zločinca, sad pokušavaju da se vade

EPA

Žrtve silovatelja Denija Mastersona kritikovale su Eštona Kučera i Milu Kunis, tvrdeći da su njihovi komentari "uvredljivi i bezobzirni". Bračni par, koji je glumio zajedno sa Mastersonom, bio je žestoko kritikovan zbog pisanja objava pre izricanja presude.

Masterson je ove nedelje osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja dve žene. I Kučer i Kunis su pre izricanja presude pisali pisma koja garantuju za osramoćenog glumca i osuđenog silovatelja, pokazujući dokumenta, u kojima je Kučer nazvao Mastersona „uzorom“.

Kunis je takođe pohvalio njegov „izuzetan karakter”. Nakon ljutnje obožavatelja, par je objavio video u kojem se izvinjava za bilo kakvu uznemirenost i objašnjava zašto su napisali pisma. Novinar Jašar Ali podelio je reakciju žena, napisavši: „Džejn Dou broj 1, jedna od žena zbog koje je Deni Masterson osuđen za silovanje, upravo mi je poslala poruku o svojoj reakciji na video Eštona Kučera i Mile Kunis.

U njenoj poruci je stajalo: „Ovaj video je bio neverovatno uvredljiv i povređujući. Nadam se da će naučiti radikalnu odgovornost i važnost samoobrazovanja kako bi naučili kada da drže svoje privilegije pod kontrolom – posebno Ešton, kada se radi o žrtvama seksualnog zločina. A što se tiče Mile, mislim samo na "Times Up."

Kučer je započeo izjavu: „Svesni smo bola koji su izazvala pisma ovog tip koja smo napisali u ime Denija Mastersona. Kunis je tada preuzela odgovornost i rekla: "Mi podržavamo sve žrtve. To smo radili kroz istoriju kroz sav naš rad i nastavićemo da radimo u budućnosti." Objašnjavajući situaciju iza njihovih pisama podrške,

Kučer je dodao: „Pre nekoliko meseci Denijeva porodica nam se obratila i zamolila nas da napišemo pisma koja će predstavljati osobu koju poznajemo 25 godina kako bi sudija to mogao da uzme u obzir. puno razmatranje u odnosu na izricanje kazne“.
 


Kunis je pozvala fanove da shvate da pisma nisu tu da dovode u pitanje legitimitet sistema ili valjanost presude, a Kučer je rekao da ona ni na koji način nisu namenjena da „retraumatizuju“ žrtve. Kunis je tada nakon izvinjenja Kučera rekla:

„Naše srce ide prema svakoj osobi koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja. Nakon nekoliko dana većanja, porota je proglasila Mastersona krivim za zločine 31. maja. Napadi su se dogodili 2003. godine; za koje vreme je aktivno snimao seriju. Masterson je takođe navodno silovao treću ženu. Porota nije mogla da donese jednoglasnu odluku o trećem navodu i optužbe su odbačene.
 

Komentari (0)
Loading