Pravi akrobata na merdevinama: Lepa Ivanka iz Gruzije moluje fasade, radi na krovovima, a želi da ostane u Srbiji

Slobodanka Ćorić Vesti 10.08.2023 21:22 0

Ne krije da svoj posao voli jako, a najsrećnija je kada se poslodavcima dopadne kako je obavila posao

molerka

Printscreen/RTS

Kada Ivanka Kovrikova iz Gruzije ide da pogađa posao uvek se susretne sa zbunjenim licima mušterija, koji očekuju da će videti muškarca, a umesto toga dođe im sređena žena prijatnog izgleda.

Već dvadeset godina Ivanka radi "muški" posao. Zahvaljujući sestri postala je moler, radila je u nekoliko zemalja, a danas radi na izvođenju radova na Sava centru, a kako kaže, u Srbiji joj se veoma sviđa.

Ivanka tvrdi da se visine ne boji, pa sa kolegama rame uz rame radi i na 25. spratu. Moluje fasade, radi i na krovovima, a na merdevinama je pravi akrobata. Ne krije da svoj posao voli jako, a najsrećnija je kada se poslodavcima dopadne kako je obavila posao.

- Najbitnije je da bude lepo, a brzina nije važna. Važno je da bude lepo, kada je gazda zadovoljan, i ja sam zadovoljna što je moj posao tako lepo završio - kaže Ivanka.

Iako je radila u nekoliko zemalja, otkrila je da ne bi volela da se seli iz Srbije.

- Mislim da ovde ostanem da živim i radim. Srbija je lepa zemlja - rekla je Ivanka za RTS.

Ivanka nije jedina dama koja se bavi muškim poslom. U medijima je već poznata i lepotica Tanja Dimitrijević, koja je varilac. Tanja svoje radno vreme provodi pod punom varilačkom opremom, ali je to ne sprečava da ispod nje, uvek bude lepo sređena, našminkana.

I Merima iz Beograda mnogima je omiljena molerka. U ovom poslu je već 28 godina, i jedna od retkih dama koje se ovim poslom bave.

Komentari (0)
Loading