Plaža iz snova koju svi držimo na desktopu je čista fotošopirana laž: Pazite da ne upadnete u zamku kao ja

Vesti 04.06.2023 13:50 0

Nemojte se zavaravati misleći da su sve plaže koje vidite na fotografijama zaista savršene

privatna arhiva

Privatna arhiva

 

Često imamo priliku da se uverimo da su slike na Instagramu čista laž, ulepšana istina i nije fer prema nama samima da se uvlačimu u klopku lažnih života  čiste farse. Ali eto ja prva poverujem, pratim i želim da budem deo laži na isfotošopiranim slikama. Često naivno nasednem na tu priču.

Na beogradskih +30°C, najradije bismo se bacili u tirkizne talase, ljuljali se u visećim mrežama i ispijali šarene koktele na plažama širom sveta, jer nam "sretnici" na društvenim mrežama serviraju tu idilu.

PRAVU ISTINU O PLAŽI IZ SNOVA POGLEDAJTE NA FOTOGRAFIJAMA

 

Poželela sam da posetim "savršenu plažu", jer sam se u jednom momentu našla u grupi zavidnih koje nisu lupile ček na jednu želju na listi. 

Odlučila sam da sad na početku sezone posetim Maltu i obiđem najlepšu plažu na tom čarobnom ostrvu, "Paradise bay".

Bračni par PREVAREN na užasan način: Otišli su na LETOVANJE u Grčku i sve im je PRESELO

Ali znajte, nisu sve prelepe plaže onakve kakve izgledaju, jer one koje zaista vrede, imaju svoju cenu.

Dobro ste pročitali. Ekstremno moćne plaže su i ekstremno skupe. Inače vas za besplatno letovanje u Paradise Bay-u čeka smeće, skučena plaža da jedva stane peškir, koralni grebeni i dosadni prodavači koji žele da vam uvale sve i svašta.

Nakon sat vremena pokušaja da uđem u ekstremno ledenu vodu, osetila sam jak bol u nozi. Jedva sam uspela da izađem na obalu. Crvenilo koje se pojavilo je bilo trag ujeda meduze. Pa su nam meštani rekli da je taj deo mora pun meduza. Već sledećeg minuta sam znala da čekam da prođe dan i da se pokupim odatle, jer je bilo jasno da više neću ponovo pokušavati da uđem u vodu.

Plažica na slikama kakvu svi stavljamo na desktop kao predmet želja?

Jedina istina je da je voda lepa, to jeste boja vode. Sve ostalo je samo obmana.

Nema hlada, pa će vam sigurno trebati suncobran, ali nemate gde da ga postavite jer je prostor ograničen za toliko ljudi na toliko malom prostoru.

Jedina opcija je da ne izlazite iz ledeno hladne vode dok vam ne utrne svi ekstremiteti, ili da izgorite na Suncu pa sledećih 15 dana lečite opekline.

Zato trebamo biti realni i ne očekivati fotošopirane razglednice sa veštački pojačanim bojama. Da, lepota postoji, naravno, ali nije idealna kao na Instagramu.

Stoga vam dajem savet da ovog leta ne upadnemo u tu zamku!

 
Komentari (0)
Loading