Naterali su je da se PORAĐA, iako nije bila trudna: Ovaj hormonski poremećaj je ostavio javnost u ŠOKU

Vesti 22.05.2023 20:35 0

Porođaj je jedno od najintenzivnijih iskustava koje žena može da doživi. Bol, radost i čudesna transformacija tela postaju deo tog jedinstvenog procesa

Naterali su je da se PORAĐA, iako nije bila trudna: Ovaj hormonski poremećaj je ostavio javnost u ŠOKU

Printscreen/TikTok

 

Bol, radost i čudesna transformacija tela postaju deo tog jedinstvenog procesa. Međutim, šta biste pomislili da vam neko kaže da je prošao kroz porođajne bolove, a da uopšte nije žena bila trudna? Ova neverovatna priča dolazi od Holi, žene koja je podelila svoje izuzetno retko iskustvo na internetu.

Holi je odlučila da zameni svoju hormonsku spiralu nehormonskom varijantom. Njenoj ginekologu je bilo važno da je pravilno informiše o proceduri i upozori je na moguću nelagodnost i bol. Holi, sa svojom visokom tolerancijom na bol, nije obraćala veliku pažnju na te upozoravajuće reči.

Nakon što je ginekolog obavio zamenu spirale, Holi je očekivala određenu nelagodnost, ali ništa je nije moglo pripremiti za ono što je usledilo. Kada je medicinska sestra došla proveriti je, Holi je bila u ekstremnim bolovima, gotovo nepodnošljivim. Bol je postajala sve jača, a Holi je osećala mučninu i vrtoglavicu. Njeno telo je gubilo osećaj u rukama i nogama, a svet oko nje se pretvarao u tamu.

Holi je očajnički pokušavala da se umiri i pronađe olakšanje, ali ništa nije pomagalo. Tada je počela osećati nešto što je samo u filmovima čula - kontrakcije. Bila je suočena sa senzacijom koju su obično iskusile trudnice koje su blizu porođaja. Medicinska sestra je odmah pozvala doktora, a nakon pregleda, sledio je hitan zahvat. Ispostavilo se da je nehormonska spirala bila postavljena na nerv, što je izuzetno retko. Njeno telo je reagovalo kao da se bori da izbaci spiralu kao bebu, a Holi je čak bila proširena.

Ova neobična priča je ostavila sve prisutne u šoku. Holi je umesto epiduralne anestezije trebalo da primi hitnu intervenciju. Njeno iskustvo je posebno, gotovo nezamislivo, ali ono ističe koliko su naša tela složena i nepredvidiva. Porođaj je jedinstveno iskustvo koje, iako bolno, pruža ženama priliku da svedoče snazi i čudesima svog tela.

Holi je na svoj način prošla kroz porođajne bolove bez trudnoće, a ta priča će zauvek ostati deo njenog života. Njeno iskustvo nas podseća na neverovatne puteve koje naše telo može proći i kako čuda mogu da se dese, čak i kada smo najmanje spremni za njih.

 

Komentari (0)
Loading