Dečak (5) je par meseci KAŠLJAO: Kada su uradili rendgenski snimak, lekari su ostalo šokirani

Vesti 22.05.2023 14:30 0

Činjenica da mala deca često obolevaju nikoga ne čudi

Dečak (5) je par meseci KAŠLJAO: Kada su uradili rendgenski snimak, lekari su ostalo šokirani

Shutterstock

Ovog puta, međutim, lekari iz bolnice u Paragvaju bili su šokirani kada su otkrili uzrok čudnog kašlja kod dečaka koji je kašljao već nekoliko meseci. Ispostavilo se da je mališan počeo da eksperimentiše i kao eksperiment... nešto je progutao. Moglo je da se završi tragedijom.

Imuni sistem deteta tek uči kako da se bori protiv pojedinačnih klica i gradi sopstvenu „bazu podataka o virusima“. Iz tog razloga, deca se prehlade oko osam puta godišnje. Prema rečima lekara, većina kašlja i prehlade nestaje u roku od nekoliko dana. Međutim, kada uporni kašalj traje nekoliko meseci, nešto nije u redu.

Lekare u Paragvaju zbunio je kašalj petogodišnjeg dečaka. Mališan se mučio tri meseca - od decembra 2022. do marta sledeće godine. Na kraju su ga roditelji odveli kod lekara. Rađeno je mnogo istraživanja kako bi se otkrio uzrok. Među njima je bio i rendgen. Otkrili su izvor problema deteta. U dečakovom levom plućnom krilu bio je... mali izvor. Strano telo je tu nedeljama.

U početku, mali pacijent je lečen u bolnici Regional De Villarrica, u odeljenju Guaira, Paragvaj. Dete je kasnije prebačeno u Nacionalni institut za respiratorne i ekološke bolesti radi hitnog lečenja.

Kada je uzrok bolesti konačno otkriven, lečenje je bilo odmah. Već 8. marta lekari su dete uspavali i hirurškim putem uklonili oprugu. Doktor je otkrio da je procedura bila komplikovana zbog vremena koje je strano telo bilo u plućima dečaka i oštećenja koje je u tom periodu izazvalo.

Pre nego što je progutao feder, dečak je bio slika zdravlja i nikada nije odveden kod lekara. Onda je počeo njegov kašalj. Sve zbog iritacije i smanjenog kapaciteta pluća uzrokovanih stranim telom. Na sreću, lekari očekuju da se dečak potpuno oporavi.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading