Sve je počelo sa bolom u RAMENU: Mislila je da je bezazleno, nije ni slutila da će umreti za par meseci

Vesti 22.05.2023 11:26 1

Sve je počelo nevinim bolom u ramenu

Sve je počelo sa bolom u RAMENU: Mislila je da je bezazleno, nije ni slutila da će umreti za par meseci

Printscreen/Facebook

Lulu Blundel je smatrala da je to tipična sportska povreda. Nažalost, ubrzo je čula strašnu dijagnozu: to je bio recidiv sarkoma. Tinejdžerka, kojoj je ranije amputirana noga zbog raka, nastavila je hrabro da se bori. Nažalost, ovoga puta je bolest pobedila.

2019. godine, 15-godišnja Lulu Blundel dobila je poražavajuću dijagnozu: imala je Juingov sarkom, redak i maligni rak kostiju. Međutim, Lulu i njeni najmiliji su odlučili da uzvrate udarac. Posle osam meseci intenzivne hemoterapije i amputacije noge, devojčici je rečeno da je rak u remisiji. Plakala je od sreće zajedno sa svojom porodicom.

U aprilu 2022. Lulu je završavala prvu godinu studija. Jednog dana osetila je bol u ramenu, za koji je pretpostavila da je samo od prenaprezanje - uprkos nedostatku noge, Lulu je i dalje bila veoma aktivna tinejdžerka. Međutim, doktor je više voleo da bude oprezan i naredio je dodatne testove. Ispostavilo se da su pronađeni novi sarkomi u rebrima, grudnom košu i šaci. Lulu je bila u terminalnoj fazi raka.

Lulu se borila do kraja

Lulu je želela da maksimalno iskoristi vreme koje joj je preostalo. U leto 2022. odletela je sa prijateljima u Magaluf na Majorki, posetila Amsterdam sa svojim dečkom Pedijem, a sa roditeljima je otišla u London, Nortamberlend i Mančester.

U septembru je učestvovala u trčanju na pet kilometara koje je organizovala sa porodicom i lokalnim ragbi klubom. Cela zarada - vrtoglavih 21 hiljada. funti - donirano je Teenage Cancer Trust-u, dobrotvornoj organizaciji koja se bavi onkološkom negom. Lulu je trku završila sa protetskom nogom i slomljenom lopaticom (prelomi zahvaćene kosti se javljaju kod sarkoma).

Nažalost, samo nekoliko nedelja kasnije, studija je pokazala da se Luluin rak širi mnogo brže nego što se očekivalo. Lekari su tužno rekli da joj je ostalo samo nekoliko meseci, a ne godine kako se ranije mislilo.

U oktobru i novembru Lulu je oslabila, ali se i dalje trudila da radi bar jednu stvar u kojoj je uživala svaki dan. Nažalost, u decembru više nije mogla da izađe iz kuće.

Sve je počelo sa bolom u RAMENU: Mislila je da je bezazleno, nije ni slutila da će umreti za par meseci

Printscreen/Facebook

 

Lulu je umrla 31. decembra 2022. Ranije je ispunila svoj san i poslednji Božić provela sa svojim najmilijima. Njena priča ispričana je u filmu "Lulu: Zauvek 19", koji je premijerno prikazan 17. maja 2023. godine.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
sara
22.05.2023 15:27

Oh, tužno!!!!. Pokoj duše mila, nadam se da si sa anđelima!!!!.