Majka ZABORAVILA da sina(1) ostavi u VRTIĆ: Kada je pogledala u AUTO nakon radnog vremena, slomila se

Vesti 17.04.2023 15:10 0

Ova tragedija šokirala je sve

Majka ZABORAVILA da sina(1) ostavi u VRTIĆ: Kada je pogledala u AUTO nakon radnog vremena, slomila se

Shutterstock

Jednoipogodišnji dečak proveo je skoro ceo dan u maminom vrelom autu. Ženi su bili potrebni sati da shvati da je beba na zadnjem sedištu automobila. Nažalost, bilo je prekasno za spasavanje. Sada je tužilaštvo u podiglo optužnicu protiv dečakove majke.

Ova strašna tragedija dogodila se 22. juna 2022. godine u malom gradiću Ščećinu u Poljskoj. 38-godišnja žena ja trebala pre posla da odveze decu u vrtić i jaslice pa da ode na posao. Ali kada je u 17h došla po dete, shvatila je da ga tog dana nije ni ostavila. 

Po povratku u automobil ispostavilo se da se na zadnjem sedištu nalazi dečak od 1,5 godina, koji je sve ovo vreme proveo u ženinom automobilu. Dete nije davalo znake života, preneo je RMF FM.

Hitna pomoć je pozvana na lice mesta, ali bebi nisu uspeli da spasu život. Porodici dečaka od 1,5 godina pružena je psihološka pomoć.

Najmlađa deca, čiji mehanizmi termoregulacije nisu u potpunosti razvijeni, posebno su osetljiva na visoke temperature.

– To dovodi do brze dehidracije i toplotnog šoka, što predstavlja direktnu pretnju po zdravlje i život. Bebe koje su ostavljene bez nadzora u zatvorenom, vrelom automobilu su oslabljene, njihovo znojenje se značajno povećava, a koža bledi. U takvim situacijama deca ne plaču, zbunjena su i nemaju snage da vrište - dodali su iz policije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading