Priča ove starice je RASPLAKALA Srbiju: Jelica će i ovaj Uskrs provesti sama i bez sinova

Vesti 13.04.2023 20:00 5

Na redakcijski mejl stigla nam je jedna tužna ispovest bake Jelice

Priča ove starice je RASPLAKALA Srbiju: Jelica će i ovaj Uskrs provesti sama i bez sinova

Shutterstock

Ovog Uskrsa Jelica će sama ostati u svom domu, jer su joj se deca razbežala po svetu u potrazi za svojim životnim putem.

Nakon što su pozdravili majku i obećali da će se uskoro vratiti, otišli su u svoje svetove i godinama je već ne posećuju.

Jelica se u početku radovala zbog bolje budućnosti svojih mezimaca, ali to je bilo kratkog daha. Umesto toga, ostala je prazninu u domu, obitavala je u tišini koja je samo naglašavala njen bol. Stalno se sećala Uskrsa iz prošlosti, kada su svi bili zajedno i kada su svi bili srećni. Sada, međutim, osećala se izgubljeno i usamljeno, iako su joj deca obećala da će se brzo vratiti.

Vreme je prolazilo, a dece nije bilo. U njenoj glavi, sumnja je počela da raste - da li su se deca zaista tako brzo umorila i zaboravila na svoju majku? Da li će ih ovaj praznik malo trgnuti? 

U međuvremenu, žena je odlučila da sama proslavi ovaj Uskrs kao i svake godine. Pripremiće jelo koje su deca najviše volela i ukrasiće sto sa svežim cvećem. Pokušaće da pronađe sreću u malim stvarima, ali prazni prostori u njenom srcu će ostati zauvek.

- Imam tri sina, tri uzdanice. Obećali su da će se brzo vratiti, ali evo, već 11 godina nema ni jednog. Svaki Usrks sama proslavljam sa bolom u duši. Ja razumem da oni imaju sada svoje porodice, ali da ne vide majku punih 11 godina, to ne razumem. Unučiće još upoznala nisam, a Australija nije baš tako daleko - napisala nam je Jelica iz okoline Petrovca na Mlavi.

Nadamo se da će njena deca uskoro doći, jer niko ne zaslužuje da provede sam najveće verske praznike.

Vaša iskustva možete podeliti sa nama na e-mail adresi: redakcija@najzena.rs, a takođe možete ostaviti i vaše komentare ispod teksta.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (5)
Loading
Mil
14.04.2023 00:39

Ne vredi majko ni da razmisljas ili tugujes, nisu to deca za kojima treba zaliti i zeleti da ih vidis. Majka je dala zivot i odhranila,a oni zaboravili. Ne tuguj majko i zaboravi kao i oni tebe, jer to nisu deca, nego neljudi.

Mišc
14.04.2023 05:43

Baš bi voleo da vidim taj email koji vam je stigao od 'bakice'. Iz aviona se vidi da je priča izmišljena. Da je napisana samo da bi nešto bilo napisano.

Milos
14.04.2023 09:14

Pogledaj te ovaj tuzni pogled negde u daljinu, dali mozete da predpostavite koliko boli. Dok se ona sapati i tuguje neko se baskari i ne pomislja na necije boli i brige. Nije njoj toliko tesko sto je sama navikla je starica , ali nju brine kakvu sudbinu ce njeni unucici da dozive. Prst na celo narode, zapitaj mo se sta je zapravo zivot i sta je sreca.

sly
14.04.2023 09:41

Ne kažem da nema slučajeva, al baš vama stigo mejl od babe sa šuterstoka, sa tužnom pričom kako su srpski sinovi stoka. Svakodnevno unižavanje morala Srba na medijima se nastavlja...

sara
14.04.2023 10:52

Za svaku osudu, da 11 godina ne dođu i obiđu majku!!!!. Sve se vraća, sve se plaća, pa će i oni osetiti isti ili veći bol u duši!!!!.