Radila je kao ADVOKAT, a onda odlučila da se zamonaši: Sada je otkrila šta se sve dešava iza manastirskih vrata

Vesti 12.04.2023 19:00 0

Dvadesetšestogodišnja advokatica podlegla je od sveta i zamonašila se na godinu dana

Radila je kao ADVOKAT, a onda odlučila da se zamonaši: Sada je otkrila šta se sve dešava iza manastirskih vrata

Shutterstock

Tamo je doživela neke teške trenutke koji su je oblikovali za budućnost. Sada je detaljno ispričala šta se dešavalo unutar zidina manastira...

Eloiz Skiner je govorila o svom svakodnevnom životu kao monahinja. Svi članovi zajednice nosili su istu belu odeću, a njihov dan je bio usmeren uglavnom na molitvu i rad. Sve vreme je vladala jeziva tišina.

Eloiz je obavljala advokatsku praksu u Njujorku kada joj je prijatelj pričao o „eksperimentalnoj duhovnoj zajednici“ čiji je koncept bio zasnovan na „tradicionalnom monaškom životu, ali je uzeo u obzir i izazove savremenog života“. Britanci su odlučili da pokušaju.

- Bilo je čudno doći pravo iz srca grada na spokojno područje duhovnog centra, ali mi je uvek davalo trenutni osećaj smirenosti. Ostali članovi moje grupe su bili različitog uzrasta i porekla - muškarci i žene, iz različitih zemalja i kultura. Tokom molitve, svi smo nosili iste bele haljine: znak našeg zajedničkog identiteta – izvestila je u kolumni za britanski tabloid „Metro”

- Veliki deo dana provodili smo u tišini. 

O događaju u centru Beograda priča cela Srbija: Mnogi su zbog ovog snimka zaplakali od sreće, a drugi urlaju - POGINUĆE ZBOG LJUBAVI

Tipičan dan za Eloiz u samostanu bio je zasnovan na fiksnim pravilima. Ujutru su bile zajedničke molitve, a potom su učesnici pohađali jutarnje časove. Onda je došlo vreme za ispunjavanje dužnosti. 

Nakon dana zahtevnih zadataka, članovi zajednice su ručali i ponovo učili. Bila je i redovna večernja molitva. Eloiz je naglasila da je takva rutina zaista dobro uticala na nju. Sveprisutna tišina za nju je takođe bila važan element dana .

Eloiz Skiner je objasnila da je bio veliki izazov kombinovati rad sa duhovnim odmorima. To je iziskivalo mnogo strpljenja i discipline.

Izbio RAT u ZGRADI u Beogradu zbog SMEĆA: Prepucavanja su krenula na OGLASNOJ TABLI, a jedan DOPISANI komentar izazvao je najviše REAKCIJA

Posle godinu dana molitve i služenja, Eloiz je napisala dve knjige i prekvalifikovala se za psihoterapeuta i sada se specijalizovala za egzistencijalnu terapiju.

- Moje iskustvo u monaškoj zajednici je svakako oblikovalo moju percepciju sveta i ne žalim zbog toga – to je bilo jedno od ključnih iskustava u mom životu - smatra ona i dodaje da joj danas nedostaje mnogo stvari, poput bliske povezanosti sa drugima, jasnoća svrhe i disciplina.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading