Ljubica iz Novog Sada je otišla da kupi jaknu, a izašla UVREĐENA: "Mislili su da nemam para, nisam dobila ni DOBAR DAN"

Vesti 15.03.2023 12:47 0

Ljubica je hrabra žena iz Novog Sada koja je svoje loše iskustvo sa trgovcima koji su doneli površne i netačne procene o njoj, podelila na Tviteru

Ljubica iz Novog Sada je otišla da kupi jaknu, a izašla UVREĐENA: "Mislili su da nemam para, nisam dobila ni DOBAR DAN"

printscreen/Tviter

 

Svoju iskrenu i ružnu priču, Ljubica iz Novog Sada je podelila na Tviteru. Ona ističe koliko smo skloni da donosimo površne i netačne procene o ljudima na osnovu njihovog izgleda. Ova priča je ispričana kroz lično iskustvo ove žene koja je otkrila da su je nekoliko prodavačica u različitim buticima odbile da je usluže, samo zato što je nosila stariju jaknu koja nije izgledala jednako atraktivno kao neke druge.

 

 

- Nedavno sam išla u NS da kupim jaknu. Imam 67g , stara jakna je baš neugledna, ali sam sada smršala i dobila sam želju da se ponovim. U nekoliko butika niko mi se nije obratio, čak ni dobar dan. Vrteli se oko mladih i doteranih. Izašla sam uvređena.

 

 

Bez obzira na to što je imala novca i iskrenu želju da kupi nove stvari, bila je stigmatizovana i diskriminisana zbog svog izgleda. Nažalost, ovo iskustvo nije bilo izolovano, jer je sličan problem doživela i kod frizera, gde su se radnici takođe fokusirali isključivo na estetiku.

- Slično je i sa frizerima. Otaljaju posao umesto da mi se posvete i dobiju stalnu dobru mušteriju koja uvek daje dobar bakšiš. Davno sam čula od jednog čoveka - nikada ne znaš ko ima para. A ja znam da mnogi ne znaju da rade svoj posao - napisala je Ljubica na svom Tviteru.

Ljubica iz Novog Sada je otišla da kupi jaknu, a izašla UVREĐENA:

printscreen/Tviter

 

Jedna gospođa je imala isto iskustvo koje se često ponavljalo. I ona je zvučala razočarano i u potpunosti se slagala sa Ljubicom.

- Nije ni do mladosti ni izgleda. Svaki put kad dođem u Srbiju imam slično iskustvo. U većini prodavnica ni dobar dan ni doviđenja, a kad na kasi kažem "dobar dan", "hvala", "izvolite", dobijam zgranut pogled kao da sam uradila ne znam šta. Ljudi su se odučili od osnovnih manira.

Ljubica iz Novog Sada je otišla da kupi jaknu, a izašla UVREĐENA:

printscreen/Tviter

 

- Imam isti broj godina i hodam sa štapom, ali imam sasvim suprotno iskustvo. Često sam po raznim prodavnicama i svuda sa puno pažnje i pomoći od zaposlenih a i frizerki, pedikira, baš se potrude da budem zadovoljna. Šta znam, možda u sebi nosimo tu neku energiju - bio je jedan od komentara koji implicitno provlači poruku da nije u pitanju njihova nemarnost nego da je u pitanju loša energija gospođe koja je objavila tvit.

Ova iskrena priča nas podseća na važnost da budemo svesni koliko lako možemo doneti netačne i prebrze zaključke o ljudima samo na osnovu njihovog fizičkog izgleda. Stoga, važno je da budemo otvoreni i suzdržani od donošenja konačnih sudova pre nego što se upoznamo sa nekim, jer svi zaslužujemo pravo da budemo tretirani sa poštovanjem i dostojanstvom, bez obzira na izgled.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading