Zbog stanja u kome se nalazi prozvali su je Uspavana lepotica: Devojčica je ZDRAVA, ali spava i po NEDELJU DANA: (VIDEO)

Vesti 13.03.2023 15:19 0

Eča je 17-godišnja devojka iz Indonezije, zbog stanja u kome se nalazi prozvali su je Uspavana lepotica

Zbog stanja u kome se nalazi prozvali su je Uspavana lepotica: Devojčica je ZDRAVA, ali spava i po NEDELJU DANA: (VIDEO)

Printscreen/Youtube

Sigurno vam se nekada dogodilo da spavate preko 10 sati. Možda čak i da prespavate dan. Ali, čisto sumnjamo da je to vaše redovno stanje i da se ono konstantno ponavlja. Mediji su o njoj pisali još 2017. godine, kada su preneli da je spavala čak 13 sati dnevno.

Međutim, situacija se od tada drastično pogoršala, pa je jednom prespavala dan i po, a ovog meseca čak nedelju dana.

Da stvar bude još bizarnija, lekari tvrde da je devojka potpuno zdrava. Jedino što ona oseti, nakon buđenja, jeste velika slabost.

Iako je uzrok ovakvog stanja nepoznat, sumnja se na hipersomniju, retko stanje u kome oboleli osećaju jako veliki umor, a ono se javlja zbog neuroloških oštećenja, genetike, ili fizičkih i emocionalnih trauma.

Otac ove tinejdžerke je ispričao da je situacija prilično teška, jer nikada ne mogu da je probude, pa je bukvalno nose do toaleta, kako bi obavila nuždu, a i hrane je, da bi makar nešto unela u organizam. Dok sve to rade, ona sve vreme spava.

“Prožvaće i proguta hranu, ali spava. Isto je i kada je nosimo u toalet. Obavi nuždu, ali se ne probudi”, rekao je otac ove devojke.

Iako je ovakvo stanje neizlečivo, roditelji se nadaju da će, ipak, doći do poboljšanja i da će njihova ćerka, jednog dana, moći normalno da živi.

 

Komentari (0)
Loading