Sve je počelo tako što je uganuo zglob: Jedanaestogodišnji dečak UMRO od bakterije koja izjeda meso

Vesti 19.02.2023 14:30 0

Porodica 11-godišnjeg Džesija Brauna iz Vinter parka na Floridi još ne može da se oporavi od šoka

Sve je počelo tako što je uganuo zglob: Jedanaestogodišnji dečak UMRO od bakterije koja izjeda meso

Shutterstock

Ne mogu da shvate zašto im se to dogodilo. Ono što se činilo da se dečaku dešava bilo je jednostavno uganuće skočnog zgloba, nesreća koja se dešava mnogima. Nažalost, ispostavilo se da je ovo samo početak noćne more. Džesi je dobio streptokoku, koja je bukvalno počela da ga izjeda.

Džesi Braun je bio zdrav 11-godišnjak. Vozio je motokros, išao u peti razred osnovne škole Lejmont u okrugu Orindž i uvek je bio u pokretu. Njegova majka Megan Braun rekla je novinarima da je dečak nekoliko nedelja ranije povredio skočni zglob na traci za trčanje. Nekoliko dana nakon ovog naizgled beznačajnog događaja, njegova majka je videla šokantan prizor.

"Cela noga mu je bila prekrivena mrljama koje su bile ljubičaste i crvene, skoro kao modrice", rekao je dečakov otac. Nakon što je majka tinejdžera videla ovo, sve se dogodilo munjevito.

Džesi je primljen na intenzivnu terapiju, a lekari su počeli da traže uzrok. Na kraju su mu dijagnostikovali streptokoku grupe A. Posle nekoliko dana, međutim, stvari su se pogoršale, a prema fok35orlando.com, porodica je čula da se streptokoka pretvorila u bakteriju mesoždera, što je izazvalo oticanje dečakovog mozga. Na kraju, infekcija je ubila 11-godišnjaka.

Infekcija je ubila Džesija za samo nekoliko dana. Roditelji dečaka se nadaju da će širenje njegove priče poslužiti kao upozorenje drugim porodicama.

Prema rečima lekara, infekcija je zahvatila skočni zglob koji je već bio iščašen. Povreda je malo oslabila dečakov organizam, i to je bilo dovoljno... Streptokoka je izazvala smrtonosnu infekciju. Dr Džons, pedijatar iz Orlanda, koju citira fok35orlando.com, ističe da je došlo do porasta slučajeva invazivnog streptokokne infekcije među decom u Sjedinjenim Državama. Lekari vide jasnu korelaciju između pandemije i ovog trenda. On ističe da streptokoka može izazvati infekcije koje se kreću od blagih do teških, čak i fatalnih.

Streptokoka grupe A je ista bakterija koja izaziva streptokoku u grlu. Dr DŽons je rekao da većina slučajeva nije tako teška, ali u veoma retkim slučajevima može da izazove sekundarnu infekciju, kao što je bolest koja se hrani mesom. Rekao je da simptomi na koje treba obratiti pažnju su otok, crvenilo, loš miris i groznica.

Komentari (0)
Loading