Frizerka tvrdi: "Po vašoj kosi mogu da znam da li ste trudni, ali i da li nosite dečaka ili devojčicu"

Vesti 18.02.2023 17:30 0

Frizerka tvrdi da samo po kosi može da utvrdi da li je klijentkinja trudna, pa čak i da proceni da li nosi devojčicu ili dečaka.

Frizerka tvrdi: "Po vašoj kosi mogu da znam da li ste trudni, ali i da li nosite dečaka ili devojčicu"

Shutterstock

Kada ste trudni, vaše telo se menja na različite neočekivane načine, od otečenih članaka do proširenih vena. Ova transformacija, koja se naravno može razlikovati od žene do žene, može se proširiti i na vašu kosu. Jedna frizerka čak tvrdi da može da utvrdi da li je klijentkinja trudna čim pogleda u kosu i lako može da uoči nekoliko znakova, prenosi Miror.


U nedavnom video snimku na TikTok-u, frizerka Samanta Pen, koja redovno deli sadržaj za negu kose, tvrdi da „frizeri mogu da prepoznaju kada ste trudni“, otkrivajući očigledne znakove koje primećuje kada je trudna žena sedi u njenoj stolici.

U videu, Samanta, koja nosi korisničko ime @hairapifamili, kaže: „Frizeri mogu da kažu kada ste trudni, a ja ću vam reći kako. Vaša kosa ili neće biti kovrdžava ako je normalno kovrdžava. Ili neće biti gusta, odnosno promeniće teksturu. Takođe, biće nasumično rastućih malih dlačica, tako da to znači da mogu kažem da je došlo do hormonske promene”.

Iako Samanta priznaje da je teže prepoznati nekoga koga nikada ranije nije srela, kaže da ove znakove može uočiti kod svojih redovnih klijenata. Prema BabyCentre-u, žene mogu da osete da im kosa postaje gušća tokom trudnoće, međutim, zapravo ne raste više kose nego obično, a pramenovi neće biti deblji. U proseku, žena će izgubiti oko 100 pramenova kose dnevno, ali viši nivoi estrogena tokom trudnoće će produžiti fazu rasta, što znači da će je trudnice gubiti sporije.


Kosa nekih žena će takođe postati sjajnija tokom trudnoće zbog povećanog nivoa estrogena i androgena. One takođe mogu doživeti promene u teksturi, na primer, kovrdžava kosa postaje ravna zbog hormonskih fluktuacija povezanih sa trudnoćom. Kevin Mur, iz kompanije za zdravlje kose Regrowz.com , rekao je za Mirror: „Većina frizera bi trebalo da zna kada je žena u drugom stanju. Kosa postaje tanja i lomljivija, a takođe možete primetiti da bebi kosa počinje da se ređa sa strane. Ovo je zbog promene u hormonima tokom trudnoće i smanjenja estrogena.Tokom prvog tromesečja, promena može biti šokantna i stresna za svakoga i može dovesti do gubitka kose.Važno je zapamtiti da je gubitak kose privremen tako da ne treba da brinete ." Naravno, možete doživeti promene na kosi iz više razloga, tako da iznenada vaša kosa sjajnija nego obično nije nužno znak trudnoće.

Na istom snimku, Samanta je zatim nastavila da tvrdi da čak može da odredi pol nerođene bebe po stanju kose svog klijenta. Nastavila je: „Kažu da ti devojke oduzimaju lepotu, a dečaci ti daju lepotu. Dakle, kada nosiš dečaka, osećam se kao da ti je kosa punija, gušća i da je tekstura dobra. Kada nosiš devojčicu, Osećam  kao da je masna i mokra, i skoro kao da imate povećanje estrogena, tako da možemo reći da ste trudni po promenama u teksturi i debljini ili manjoj gustini."

 

Komentari (0)
Loading