Neverovatna TRANSFORMACIJA: Evo kako je jutjuberka uspela da skine čak 50 kilograma za 14 meseci

Vesti 24.01.2023 07:50 0

Rejčel Šarp Olsen (27), iz Misurija, pre samo četiri godine imala je preko 107 kilograma

Neverovatna TRANSFORMACIJA: Evo kako je jutjuberka uspela da skine čak 50 kilograma za 14 meseci

Printscreen/Instagram

Jela je brze i nezdrave obroke, na vežbanje nije ni pomišljala, a na promenu se odlučila tek nakon što je otišla na planinarenje sa dečkom a sadašnjim suprugom.

Kaže da ju je se hodanje stazom dugačkom samo dva kilometara doslovno ostavilo bez daha. Odlučujući momenat je bio kada je shvatila da ne može da se vrati nazad do auta. Znala je da je došlo vreme za promenu i da neće biti lako.

U tome joj je umnogome pomoglo i to što je vodila svoj Jutjub kanal na kome je delila sa pratiocima proces mršavljenja.

Na putu do tela kakvo ima danas, pokušala je različite dijete ali i prečice. Ipak, kako navodi za časopis The Sun, lakog puta nema, već je jedino rešenje biti uporan i voditi računa šta i kada se jede.

Nekada su njeni obroci uključivali  palačinke, picu, burgere i testenine a sada jede daleko zdraviju hranu.  Za tačno 14 meseci uspela je da izubi čak 50 kila zahvaljujući svetski popularnoj dijeti – autofagiji. Autofagija se fokusira na vremenske cikluse obroka koji variraju, uključujući svakodnevni, naizmeničan i periodičan post.

Rejčel ističe da ovaj vid ishrane ima toliko koristi, uključujući snižavanje šećera u krvi i da je sve vreme bila u kontaktu sa svojim lekarom kako bi bila sigurna da guvi kilograme na bezbedan i zdrav način.

Ipak, gubitak tolikog broja kilograma nije prošao bez posledica. Zbog toga što je smršala toliko i u tako kratkom periodu, mlada Amerikanka pati od telesne dismorfije – nezdrave i preterane brige oko fizičkog izgleda, no kaže kako joj u toj borbi pomažu prijatelji na društvenim mrežama.

Rejčel ističe da je stroga prema sebi jer želi postići najbolji mogući rezultat i ističe da je još u detinjstvu dobijala ružne komentare na račun svog izgleda.  Dodaje da je gubitak kilograma nešto najbolje što joj se dogodilo i za fizičko i za mentalno zdravlje.

Kaže i da nekad pojedini ljudi pomisle da nije u pitanju ista osoba, pogotovo kad pokaže sliku iz vozačke dozvole u kojoj je imala preko 100 kilograma ali da joj je drago kada joj kažu da se vidi koliko je sada srećnija osoba.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading