Zbog KOSE su joj se RUGALI: Nakon 15 GODINA odlučila je da uzme stvar u svoje ruke!

K.Ć. Vesti 06.11.2022 18:00 0

Kosa joj je počela da sedi sa 16 godina. Drugovi iz razreda su bili okrutni

Zbog KOSE su joj se RUGALI: Nakon 15 GODINA odlučila je da uzme stvar u svoje ruke!

Printscreen/Instagram

Zbog oštrih opaski i podsmeha, Šenin Pirs je godinama trošila stotine funti na farbanje - sada voli svoje srebrne pruge i podstiče druge žene da prihvate sebe.

„Odluka da prestanem da farbam kosu bila je najbolja odluka u mom životu“, naglašava ona.

Kada je Šenin otkrila prvu sedu kosu na glavi sa 16 godina , bila je šokirana. Kako naglašava, ovo je "poslednje što bi mlada devojka mogla da poželi".

Njeni drugovi iz razreda su odmah primetili sedu kosu. Maltretiranje i uvrede postali su njena svakodnevica. "Čula sam da sam ružna, izgledam staro, da treba odmah nešto da uradim po tom pitanju", dodaje ona okrutne komentare. Da bi ih izbegla, brzo je počela da se farba  - posećujući svog lokalnog frizera svakih 6 nedelja, ostavljajući svaki put 130 funti (oko 17.000 dinara).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannyn Pierce (@shanpierce)

 

Pirs objašnjava da je tada mogla da potroši "bilo koji novac" kako se ne bi izdvajala među vršnjacima ili izgledala "staro". Kontinuirano farbanje trajalo je.. 15 godina.

Promena je došla sa 30. rođendanom. Šenin je odlučila da odustane od farbanja i umesto toga se pobrine za pravilnu negu svoje sede kose. "Nije bilo lako. Ljudi su se teško uzdržavali od komentara, čula sam da sam odustala, bilo je čak i nagoveštaja lenjosti ili zanemarivanja“, priseća se ona. Brzo je prestala da se osvrće na komentare kada je videla koliko joj je kosa zdravija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannyn Pierce (@shanpierce)

 

"Iskreno, sada imam najbolju kosu u životu. Nikada nisam dobila više komplimenata nego sada kada sam seda. Glatka je, lagana i lepa na dodir", kaže Šenin.

Uz to, naglašava ona, uštedela je „bogatstvo” na redovnim posetama frizerskom salonu. „Sada štedim mnogo novca, i hvala Bogu jer imam dvoje dece“, kaže ona.

Šenin se nada da će njen slučaj inspirisati više žena da zavole svoje prirodne osobine. „Smatram da je apsurdno koristiti vidljivu sedu kosu kao primer zanemarivanja“, kaže ona. 

Komentari (0)
Loading