"Otišao sam na šišanje, a frizerka me pitala: da li je OVO MLADEŽ?" Momak je JEDVA PREŽIVEO strašnu DIJAGNOZU, sada opet uči da HODA

Vesti 20.09.2022 09:45 0

Mladić (24) nakon što je otišao kod frizerke, saznao je da boluje od najopasnije bolesti.

"Otišao sam na šišanje, a frizerka me pitala: da li je OVO MLADEŽ?" Momak je JEDVA PREŽIVEO strašnu DIJAGNOZU, sada opet uči da HODA

NajŽena/ Ilustracija/ Pixabay/ Printscreen

Momak po imenu Eliot Simpsons iz Velike Britanije nije ni mogao da sluti da će jedan običan odlazak kod frizera da mu promeni život za 360 stepeni. Tokom šišanja, frizerka mu je rekla da ima nešto neobično na glavi, poput mladeža.

Nakon što mu je ona u julu 2020. pokazala o čemu se radi i da izgleda više na neku kvržicu, a ne na mladež, Eliot je odlučio da poseti lekara. Danas, dve godine kasnije Eliot se bori sa četvrtim stadijumom melanoma, poznatijim kao rak kože.

Melanom je najopasnija vrsta raka kože, a da stvar bude još gora, on je inače bolovao od Kronove bolesti - stanje koje uzrokuje upalu sistema za varenje, a simptomi mogu da budu veoma iscrpljujući za organizam, poput gubitka apetita i težine, groznice i umora.

Na početku, doktori nisu bili sigurni da je u pitanju melanom, te su savetovali Eliota da svakodnevno prati njegov rast, što je i učinio. Redovno je slikao kvržicu, a nakon što je samo par meseci kasnije, tačnije u septembru, primetio ozbiljniju promenu. Lekarima je poslao sve fotografije koje je napravio. Nakon toga, stručni savet od lekara koji je dobio bio je krajnje radikalan - morao je  da ode na operaciju, odnosno da odstrani mladež.

"Nekoliko meseci kasnije odlučio sam da ga uklonim, ali ni na kraj pameti mi ne bi palo da imam rak", rekao je Eliot.

Iako su mu uklonili mladež, osim što je imao ogromnu površinsku rupu na glavi, njegove stanje nakon operacije se pogoršalo, te nije mogao više ni da stane na noge. Rak se ubrzo proširio na jetru, što je još više pogoršalo Kronovu bolest, te je morao da prima posebne terapije. Iako na početku nije mogao da napravi nijedan korak, nakon godinu dana je uz svakodnevne imunoterapije i podršku roditelja i prijatelja uspeo da ponovo prohoda. A za kraj, glavni savet koji je podelio svima jeste da svi treba više da brinu o svom zdravlju nego izgledu i savršenom tenu. Preterano izlaganje suncu kao i odlazak u solarijum glavni su uzroci nastajanja raka kože. A jedino zbog čega je Eliot zažalio jeste što je mislio da povremeni odlazak u solarijum ne može da mu naškodi.

Pogledajte i video u kojem detaljno objašnjava svoju priču:

 

 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading