MEDICINSKI FENOMEN: Žena ostala trudna DVA PUTA u DVE NEDELJE, lekari bili u čudu!

Vesti 19.10.2022 10:00 0

Nije mogla ni da pomisli da će joj se ovo dogoditi

MEDICINSKI FENOMEN: Žena ostala trudna DVA PUTA u  DVE NEDELJE, lekari bili u čudu!

Shutterstock

Žena pod imenom Alina Luka iz Bektona u istočnom London je majka devetogodišnje devojčice koja je oduvek imala želju za velikom i mnogobrojnom porodicom. 

Ona i njen partner Rik Karmea su 2 godine pokušavali da dobiju još jednu bebu, ali do toga nije došlo. Zbog njenog problema sa štitnom žlezdom, doktori su im rekli da su šanse za trudnoću svega pet odsto.

Bez nade, ovaj par je odustao od te ideje, ali ih je za samo mesec dana dočekalo ogromno iznenađenje.  Potpuno neočekivano, ona je ostala u drugom stanju. Ipak, još veće iznenađenje je usledilo kada je u 12. nedelji trudnoće otišla na ultrazvučni pregled i saznala da nosi ne jednu, već DVE bebe. Na ekranu video manju i veću bebu, pa su po tome znali da su bebe začete iz dva zasebna pokušaja.

 

 

Ovo što se desilo, u medicini je poznato kao superfetacija koja je veoma retka pojava. Njene bebe nisu blizanci iako rastu u istom stomaku.

-Zatrudnela sam dok sam već bila trudna. Nisam mislila da je to moguće. Saznali smo da su bebe začete u razmaku od nedelju dana i to zbog razlike u veličini. Pravo je čudo da mi se to dogodilo. Nakon što sam u sebi obradila tu informaciju i malo sve to istražila, bila sam zaista u šoku i pomislila sam: „Jao, pa to se zaista dogodilo i to baš meni“. To je neverovatno - rekla je Alina.

Alina, koja ima i devetogodišnju ćerku, saznala je da je ponovo trudna u avgustu 2021. godine, a 15. marta 2022. godine je na svet donela svoje dve devojčice, Eli i Mili. Mili je težila svega 1.960 grama, dok je Eli, koja je rođena minut kasnije, bila još manja i imala je svega 1.920 grama. Ova mama, koja sada ima puno srce i pune ruke posla, se takođe trudi da podigne svest o superfetacijskim trudnoćama, piše portal San.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading