Ivanka je rođena sa teškom deformacijom LICA: Bila je maltretirana, stalno je krila svoju lepotu KOSOM, ali sada je odlučila da pokaže SVETU pravu sebe

Vesti 05.07.2022 15:00 0

Tvrdi da je preživela samo zahvaljujući sestrama i ne želi više da skriva svoje lice!

Ivanka je rođena sa teškom deformacijom LICA: Bila je maltretirana, stalno je krila svoju lepotu KOSOM, ali sada je odlučila da pokaže SVETU pravu sebe

Printscreen/Instagram

Devojka po imenu 35) danas je uspešna pravnica iz Bratislave, ali njen život i samo odrastanje nije bilo toliko jednostavno. 

 

 

Ona se rodila sa jednom urođenom manom zbog koje je većina ljudi oko nje od detinjstva mučila i maltretirala. Provela je većinu svog života prikrivajući nedostatak svojom dugom kosom i boreći se sa okrutnim komentarima koje dobija od stranaca. Ona je prkosila medicinskim očekivanjima i svojim nasilnicima, Ivanka Danisova je bila prva evropska dama koja se podvrgla tretmanu koji je promenio život zbog ovog stanja u Sjedinjenim Državama.

 

 

Goldenharov sindrom je retko obolenje od koga oboli jedna od 25.000 beba. U pitanju je oštećenje gena koje izaziva deformaciju kostiju lica,  očiju, ušne školjke ili jednostrani poremećaj rasta glavne.

 

 

- Moje detinjstvo nije bilo šetnja parkom, jer je bilo trenutaka kada su mi na surov način pokazivali da sam drugačija od njih. Tada moja postavljena dijagnoza, nije mi davala nadu, po mnogima nisam trebala da preživim. Uprkos mnogim preprekama, uvek sama sebe doživljavam sa vizijom i ciljem u svom životu i niko i ništa mi ne može stati na put. Bila sam mala, stidljiva devojčica koja se borila za svaki uspeh u školi, da uspem i pokažem svima da ću jednog dana porasti da budem dostojna - kaže ona. 

 

 

- Znam da sam imala baš sreće u životu ali zahvalna sam svojim sestrama koje su me podržavale i od mene napravile hrabru i neustrašivu Ivanku koja se nikoga i ničega ne boji – dodala je Ivanka.

 

 

 

 

Danas je ona zaljubljena i srećna. Kako kaže zahvalna je svom partneru što joj nije gledao lice, već njenu prelepu dušu. 

Iako je nekada svoje lice sakrivala sa kosom, sada je odlučila da celom svetu pokaže koliko je lepa uprkos deformacije na licu.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading