Nevina provela 27 godina iza REŠETAKA: Godine joj niko neće vratiti, a OVO je NJENA PRIČA!

Vesti 26.01.2022 10:32 0

74-godišnja Džojs Votkins provela je 27 godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinila

Nevina provela 27 godina iza REŠETAKA: Godine joj niko neće vratiti, a OVO je NJENA PRIČA!

5chanel/youtubeprintscreen

Ove nedelje je oslobođena krivice, ali niko ne može ni da pretpostavi sa čime se sve ova žena nakon skoro tri decenije suočava. Biti optužen za zločin koji niste počinili je apsolutna noćna mora za svakoga. Kada vas  optužuju za ubistvo nekog od vaših najmilijih, definitivno može da bude samo  

Pre dvadeset sedam godina sudovi su Džojs Votkins stavili iza rešetaka jer je navodno ubila svoju nećaku. Prošle nedelje ona je konačno izdejstvovala pravdu.

Ovo je njena priča

26. juna 1987. Džojs i njen dečko Čarli Dan otišli ​​su po malu Brendi kod Brendine druge tetke Rouz Vilijam u njenom domu u Kentakiju. Džojs je rekla da je primetila malu količinu krvi u detetovom donjem vešu, ali je bilo kasno i mislila je da će sledećeg dana pogledati više. Sledećeg dana, međutim, nije imala priliku: kada je otišla da probudi Brendi, otkrila je da dete ne reaguje. Par je odmah odveo devojčicu u Memorijalnu bolnicu Nešvil. (2) Lekari su ustanovili da Brendi ima tešku povredu vagine i povredu glave. Sledećeg dana su je proglasili zvanično mrtvom.

Džojs i Čarli bili su sa  Brendi samo devet sati, ali je ispitivač utvrdio da je ona za to vreme zadobila povrede. Godinu dana kasnije, u avgustu 1988, par je osuđen za teško silovanje i ubistvo prvog stepena. Proveli su 27 godina u zatvoru dok im nije odobren uslovni otpust 2015. Nažalost, Čarli je preminuo u zatvoru neposredno pre puštanja na slobodu.

Majka devojčice je u to vreme živela u Džordžiji, a Brendi je živela sa svojom tetkom Rouz Vilijam. Dok se Rouz brinula o njoj, radnik odeljenja za socijalne usluge Kentakija primio je izveštaje o zlostavljanju koje se dešavalo u kući i obavio posetu. Rouz je rekla radniku da je Brandi jednostavno imala nesreću dok je bila na igralištu, zbog čega je zadobila povrede. Radnik je otišao i slučaj je zatvoren.  Sad znamo da je lagala.

Džojs Votkins oslobođena je krivice, ali  je izgubila skoro tri decenije svog života zbog zločina koji nije počinila. Čarls, nažalost, nikada više nije video život van zatvora. Džojs je na uslovnoj od 2015. godine, ali nije htela da se zadovolji oavkvim tretmanom, htela je da pravda ugleda svetlost dana. Želela je da vrati čast svom ime i Čarlsovom imenu. Dobila je pomoć od projekta nevinosti u Tenesiju, kao i od kancelarije okružnog tužioca okruga Dejvidson. Oni su sredinom novembra prošle godine podneli prijavu kojom traže oslobađanje. U svoj izveštaj uključili su i činjenicu da je Džojs primetila krv u Brendinom donjem vešu sat i po nakon što su je podigli. Najmanje jedan pun sat tog vremena proveli su u vožnji. Oni su takođe uključili pominjanje kako je poznato da metoda koju je ispitivač koristio za određivanje Brandijeve traume glave ne daje tačne rezultate kod male dece.

Konačno, 12. januara ove godine, sudija Okružnog suda Dejvidson, Anđelita Blekšir Dalton, oslobodila je i Džojs i Čarlsa krivice. Ovo čini Džojs prvom crnkinjom koja je ikada oslobođena krivice u državi i trećom ženom u istoriji Tenesija.
 

Komentari (0)
Loading