Dete im napravilo haos u vrtiću, ovim gestom prevršio svaku meru: Učiteljice pobesnele, od roditelja traže jedno

Nedeljko Tišanović Vesti 28.10.2024 09:57 0

Moja supruga i ja smo roditelji trogodišnjeg dečaka. Definitivno da nismo savršeni, ali trudimo se da budemo što bolji. Međutim, naš sin je juče pravio probleme u vrtiću i uradio jednu stvar zbog koje je i nas sramota. Na sve to učiteljice su se urotile protiv nas i tražile...

Shutterstock/BlueSkyImage

Shutterstock/BlueSkyImage

Kada je reč o roditeljstvu, nećete uvek biti uspešni - ali učenje na sopstvenim greškama dugoročno pravi veliku razliku. Ipak, jedan tata je ostao pri svom stavu protiv učiteljice svog sina nakon što je trogodišnjak nazvao učiteljicu pogrdnim imenom pred celim razredom.

Iako ne podržava psovke, posebno od strane svog malog sina, ne veruje da treba da joj napiše zvanično izvinjenje tražeći izvinjenje posle incidenta, prenosi Mirror

Obraćajući se Reditu, rekao je: 

Moja supruga i ja smo roditelji trogodišnjeg dečaka. On jeste i vrlo verovatno će ostati jedinac. Kao njegovi roditelji, ponekad smo pristrasni, ali smo svesni toga i trudimo se da budemo što je moguće objektivniji. Nije korisno ni njemu ni spoljašnjem svetu ako ga previše mazimo, pazimo ili preterano favorizujemo. 

Par je svog sina smestio u privatni vrtić pre dva meseca - on boravi tamo četiri sata dnevno, četiri dana nedeljno. 

Njegova druga godina života bila je relativno blaga, a poslednjih nekoliko meseci postao je prijatan, prijateljski nastrojen, zabavan i, za trogodišnjaka, relativno pažljiv — dodao je. 

Standardna praksa u vrtiću u kom dečak ide je da se uradi procena mesec dana nakon što dete krene u školu. Njegova procena je bila odlična: smešan, prijatan, prati instrukcije, akademski napredan, sve srdačne i lepe stvari koje bi roditelj želeo da čuje. 

Prošlog vikenda delovao je malo rastreseno. Nije bio potpuno divlji ili tvrdoglav, ali nije bio kao prethodnih meseci. Bilo je više 'ne' i malo više nervoze — rekao je otac. 

U ponedeljak je u vrtiću dečak postao frustriran kada je prosuo ručak po stolu. Kada ga je učiteljica zamolila da to očisti, on je odgovorio: 

Neću, to ti očisti, ku*ko — a kada ga je druga učiteljica pitala šta je rekao, on je to ponovio. 

Učiteljice su nam ispričale šta se desilo, naglasile da je to vrlo neuobičajeno za njega, a mi smo se izvinili obe učiteljice. Razgovarali smo s njim o korišćenju ružnih reči, o impulsima i kontroli raspoloženja uopšte, njegovo se raspoloženje popravilo, a ostatak nedelje prošao je bez incidenata — objasnio je otac pa dodao: 

Međutim, dva dana nakon incidenta, učiteljice su nas zamolile da pripremimo pismo njima i upravi u kojem se izvinjavamo što smo naše dete naučili tu ružnu reč. 

Verujući da je dete tu reč čulo kod kuće, učiteljica je naredila tati da pošalje pismo u kojem se izvinjava za sinovljev ispad. Ipak, on tvrdi da ga učiteljica pokušava označiti kao "lošeg oca" - i da je njegovo lično izvinjenje nije dovoljno, prenosi Srbija Danas. 

Evo u čemu je stvar. Moja supruga i ja nismo savršeni. Psujemo ponekad. Trudimo se da to ograničimo pred našim sinom, ali ponekad nam se omakne. Međutim, nikada ne koristimo pogrdne reči koje umanjuju nečiju vrednost. U 10 godina koliko smo zajedno, nikada nisam čuo svoju ženu ili sebe da izgovorimo bilo koju od reči koje vređaju na osnovu rase, etničke pripadnosti, LGBTQ+ statusa, pola, vere ili sposobnosti — objasnio je on pa dodao: 

Siguran sam da škola misli da je čuo reč od mene ili moje žene, ali mi to jednostavno ne koristimo. Takođe, on voli samo crtane filmove, tako da ga nismo izlagali ničemu što bi to imalo. Deca upijaju reči iz svih vrsta izvora, i želim da škola to razume. Škola je danas zatražila pismo izvinjenja, ali ne osećam da im dugujemo. Već smo se izvinili što je to rekao, ali ne osećamo potrebu da se izvinjavamo što smo ga naučili jer nismo. 

 

Bonus video:

@najzena.rs Novi slučaj zaušaka u Srbiji! Ove simptome nikako ne smete da ignorišete! #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading