Dokaz da ljubav prevazilazi sve: Otac sa Daunovim sindromom odgajio uspešnog doktora

Slobodanka Ćorić Vesti 24.10.2024 17:05 0

Odrastanje sa ocem koji ima Daunov sindrom inspirisalo je Sadera da se bori za svoje snove i donese ponos svojoj porodici

otac

Printscreen/Instagram

Kao i mnogi genetski poremećaji, Daunov sindrom se suočava s brojnim zabludama koje se često prihvataju kao istine. Prema podacima Globalne fondacije za Daunov sindrom, jedna od čestih predrasuda je da osobe sa ovim sindromom ne mogu imati decu.

Iako se suočavaju sa značajnim izazovima, muškarci sa Daunovim sindromom su dokazali da mogu postati roditelji. Primer je Jad Issa, Sirijac sa Daunovim sindromom, koji je sa svojom suprugom postao otac dečaku po imenu Sader, odgajajući ga da postane zubar.

Jad je upoznao svoju suprugu dok je radio u lokalnom mlinu za pšenicu. Njihova ljubavna priča brzo je napredovala, a ubrzo nakon venčanja, dočekali su dolazak Sadera. Njihov sin nije rođen sa Daunovim sindromom, a Jad je bio odlučan da mu pruži najbolji mogući život. Počeo je da štedi novac za Saderov fakultet i obasipao ga ljubavlju provodeći vreme zajedno igrajući se. Pored toga, imali su podršku lokalne zajednice, gde je Jad poznat kao omiljena ličnost.

Odrastanje sa ocem koji ima Daunov sindrom inspirisalo je Sadera da se bori za svoje snove i donese ponos svojoj porodici. „Smatram da bih bio manje uzbuđen zbog života i manje strastven prema onome što radim da nisam imao svog posebnog oca“, priznaje on. Danas je Sader uspešan zubar, a Jad se ponosi govoreći ljudima: „Moj sin je doktor!“

Sader takođe deli delove svog života na Instagramu, često ističući neverovatne roditelje.

Saderova karijera kao zubara predstavlja jednu od najprestižnijih i najplaćenijih profesija u Siriji, a Jadova sreća ne poznaje granice.

„Ne bih mogao da poželim boljeg oca. Ponosan sam na njega, a on je ponosan na mene. Tokom svih ovih godina trudio se da mi omogući život kao što imaju druga deca. Uvek mi je bio najveća podrška, bilo psihički ili finansijski“, dodaje ovaj ponosni mladić.

 

Komentari (0)
Loading