Odvojio namirnicu od papira, ono šta je video ga prilično uplašilo: Da li je beli trag buđ ili se suvo meso ipak može jesti?

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 14.10.2024 08:26 0

Ostala je nedomica...

Shutterstock/Willem Cronje

Shutterstock/Willem Cronje

Kako se hladniji dani približavaju, tako dolaze i omiljeni srpski specijaliteti kojima malo ko može odoleti. Bilo da su u pitanju zimnica, kuvana jela poput sarme i kiselog kupusa ili sušeno meso, retko ko im može odoljeti.

Na Reditu se nedavno pokrenula rasprava o izgledu sušenog mesa i načinima na koje možemo prepoznati da li je ono pokvareno.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Doneo sam dimljeno meso drugaru. Pre toga je bilo u frizideru, bilo je u kolima u prtljagu oko 20 sati. Kad sam ga odvio iz papira, na mesu su se pojavili beli tragovi i kruzici — napisao je mladić uz fotografiju ovog parčeta mesa.

Zanimalo ga je šta to znači i da li je meso pokvareno.

 

 

Drugar kome sam doneo kaze da je to od soli iz mesa….ja brinem da nije neka buđ ili bakterija? Meso miriše ok. Drugar predlaže da ga samo operemo i stavimo u zamrzivač. Jel se neko razume u dimljeno meso — upitao je on Redit zajednicu.

Dobio je više od 40 komentara ispod ove bojave. Većina je rekla da se slaže kako se meso samo treba oprati i da je to normalna pojava, ali je bilo i onih koji su mu savetovali da meso baci.

Nije ni problem ako se malo "ubalavi" kraj, to isto odsečeš a ostatak se mož koristiti bez problema —  glasio je jedan od komentara. 

—  Buđ na hrani mi je uvek interesantna tema, jer može da bude bez ikakvih većih efekata kao u ovom slučaju, poželjna kao na siru ili kompletno neprihvatljiva čak i jako malim količinama kao kod testa — glasio je drugi.

Koje je vaše mišljenje?


Bonus video:

 

Komentari (0)