Kako se hladniji dani približavaju, tako dolaze i omiljeni srpski specijaliteti kojima malo ko može odoleti. Bilo da su u pitanju zimnica, kuvana jela poput sarme i kiselog kupusa ili sušeno meso, retko ko im može odoljeti.
Na Reditu se nedavno pokrenula rasprava o izgledu sušenog mesa i načinima na koje možemo prepoznati da li je ono pokvareno.
— Doneo sam dimljeno meso drugaru. Pre toga je bilo u frizideru, bilo je u kolima u prtljagu oko 20 sati. Kad sam ga odvio iz papira, na mesu su se pojavili beli tragovi i kruzici — napisao je mladić uz fotografiju ovog parčeta mesa.
Zanimalo ga je šta to znači i da li je meso pokvareno.
— Drugar kome sam doneo kaze da je to od soli iz mesa….ja brinem da nije neka buđ ili bakterija? Meso miriše ok. Drugar predlaže da ga samo operemo i stavimo u zamrzivač. Jel se neko razume u dimljeno meso — upitao je on Redit zajednicu.
Dobio je više od 40 komentara ispod ove bojave. Većina je rekla da se slaže kako se meso samo treba oprati i da je to normalna pojava, ali je bilo i onih koji su mu savetovali da meso baci.
— Nije ni problem ako se malo "ubalavi" kraj, to isto odsečeš a ostatak se mož koristiti bez problema — glasio je jedan od komentara.
— Buđ na hrani mi je uvek interesantna tema, jer može da bude bez ikakvih većih efekata kao u ovom slučaju, poželjna kao na siru ili kompletno neprihvatljiva čak i jako malim količinama kao kod testa — glasio je drugi.
Koje je vaše mišljenje?