Odvojio namirnicu od papira, ono šta je video ga prilično uplašilo: Da li je beli trag buđ ili se suvo meso ipak može jesti?

Nedeljko Tišanović Vesti 14.10.2024 08:26 0

Ostala je nedomica...

Shutterstock/Willem Cronje

Shutterstock/Willem Cronje

Kako se hladniji dani približavaju, tako dolaze i omiljeni srpski specijaliteti kojima malo ko može odoleti. Bilo da su u pitanju zimnica, kuvana jela poput sarme i kiselog kupusa ili sušeno meso, retko ko im može odoljeti.

Na Reditu se nedavno pokrenula rasprava o izgledu sušenog mesa i načinima na koje možemo prepoznati da li je ono pokvareno.

Doneo sam dimljeno meso drugaru. Pre toga je bilo u frizideru, bilo je u kolima u prtljagu oko 20 sati. Kad sam ga odvio iz papira, na mesu su se pojavili beli tragovi i kruzici — napisao je mladić uz fotografiju ovog parčeta mesa.

Zanimalo ga je šta to znači i da li je meso pokvareno.

 

 

Drugar kome sam doneo kaze da je to od soli iz mesa….ja brinem da nije neka buđ ili bakterija? Meso miriše ok. Drugar predlaže da ga samo operemo i stavimo u zamrzivač. Jel se neko razume u dimljeno meso — upitao je on Redit zajednicu.

Dobio je više od 40 komentara ispod ove bojave. Većina je rekla da se slaže kako se meso samo treba oprati i da je to normalna pojava, ali je bilo i onih koji su mu savetovali da meso baci.

Nije ni problem ako se malo "ubalavi" kraj, to isto odsečeš a ostatak se mož koristiti bez problema —  glasio je jedan od komentara. 

—  Buđ na hrani mi je uvek interesantna tema, jer može da bude bez ikakvih većih efekata kao u ovom slučaju, poželjna kao na siru ili kompletno neprihvatljiva čak i jako malim količinama kao kod testa — glasio je drugi.

Koje je vaše mišljenje?


Bonus video:

 

Komentari (0)
Loading