Narcis otkrio najjeziviju stvar o svom poremećaju: "Nisam bio ni svestan da joj to radim"

Tatjana Badarević Vesti 05.10.2024 14:26 0

Narcisi se često prikazuju kao proračunate osobe koje su svesne toga kako njihovo ponašanje šteti drugima

narcis

Printscreen/TikTok

 

Dijagnostikovani narcis Džejkob Skidmor objasnio je šta je za njega najstrašnije u vezi s tim poremećajem, piše LADbible.

Narcisi se često prikazuju kao hladne i proračunate osobe koje su potpuno svesne toga kako njihovo ponašanje šteti drugima. Međutim, to nije uvek slučaj.

Džejkob je nedavno u videu na TikToku otkrio kako ga je nedavni razgovor s bivšom devojkom, koja mu je sada prijateljica, naveo da shvati jednu od "najstrašnijih" stvari o narcisima kada je u pitanju njihov pogled na svet i međuljudski odnosi.

 

 

Skidmor je objasnio da je zamolio svoju prijateljicu da se priseti "najgoreg" dela veze s njim, a potom je ona otkrila kako se ceo njen život vrteo oko njega tokom veze, dok se činilo kao da on uopšte ne mari za nju.

To je omogućilo Džejkobu da objasni ono za šta je verovao da je jedna od najstrašnijih stvari u vezi s narcisima, a to je da je veliki deo njihovog štetnog ponašanja podsvesan, a ne nameran.

Emocionalna distanca kao odbrambeni mehanizam

"Kad sam ovo čuo, moja misao nije bila 'O da, učinio sam to da je kontrolišem', jer nisam. Moja prva misao je bila 'Stvarno?'", rekao je Džejkob te je dodao da nikada nije pokušao nekoga da kontroliše.

 

 

"Nikada u životu nisam pomislio 'Uradiću kako bih sebe za njih učinio emocionalno pouzdanim kako bih ih mogao kontrolisati. Skoro sve što je opisala da sam učinio, a što ju je učinilo emocionalno zavisnom od mene, bilo je stvaranje emocionalne distance samo zbog vlastitih emocionalnih patologija i nesigurnosti", otkrio je.

Skidmor je potom objasnio da je, u svom umu, verovao da bi, kada bi sebi dopustio da bude ranjiv u blizini partnera, tada to manipulisalo njegovim osećanjima protiv njega, što bi ga navelo da koristi "emocionalnu distancu" kao odbrambeni mehanizam.

Bonus video:

 

@najzena.rs Komšija me pozvao na večeru! Pretrnula sam od straha kad sam ovo videla! #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading