Mnogi od nas traže načine da sačuvamo letnje plodove i uživamo u njihovom ukusu tokom hladnijih meseci. Mleveni paradajz je jedno od najpopularnijih rešenja za zimnicu, a najbolja stvar je što ga možete pripremiti bez kuvanja i imati svež ukus paradajza u svojoj kuhinji i do dve godine. Evo kako možete da napravite domaći mleveni paradajz za zimnicu na jednostavan i efikasan način.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
10 kg paradajza
kesica vinobrana
2 vezice peršunovog lišća
Priprema:
Operite paradajz, očistite deo oko peteljki, pa plodove krupno isecite i sameljite na mašini za meso. Prilikom mlevenja koristite najkrupnije sito, da se paradajz ne bi pretvorio u sok.
Samleven paradajz sipajte u veliku šerpu, dodajte mu so, vinobran i peršunovo lišće koje ste prethodno iseckali. Sve dobro promešajte velikom drvenom varjačom i ostavite da odstoji barem dva sata.
Još jednom dobro promešajte paradajz, pa ga sipajte u tegle ili staklene flaše sa širokim otvorom, hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI
