Kako pripremiti domaći mleveni paradajz za zimnicu: Jednostavan recept - Bez kuvanja i do 2 godine svežine

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 28.07.2024 21:05 0

Evo kako možete da napravite domaći mleveni paradajz za zimnicu na jednostavan i efikasan način

rina

Rina

Mnogi od nas traže načine da sačuvamo letnje plodove i uživamo u njihovom ukusu tokom hladnijih meseci. Mleveni paradajz je jedno od najpopularnijih rešenja za zimnicu, a najbolja stvar je što ga možete pripremiti bez kuvanja i imati svež ukus paradajza u svojoj kuhinji i do dve godine. Evo kako možete da napravite domaći mleveni paradajz za zimnicu na jednostavan i efikasan način.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

10 kg paradajza

5 ravnih supenih kašika soli
kesica vinobrana
2 vezice peršunovog lišća

Priprema:

Operite paradajz, očistite deo oko peteljki, pa plodove krupno isecite i sameljite na mašini za meso. Prilikom mlevenja koristite najkrupnije sito, da se paradajz ne bi pretvorio u sok.

Samleven paradajz sipajte u veliku šerpu, dodajte mu so, vinobran i peršunovo lišće koje ste prethodno iseckali. Sve dobro promešajte velikom drvenom varjačom i ostavite da odstoji barem dva sata.

Još jednom dobro promešajte paradajz, pa ga sipajte u tegle ili staklene flaše sa širokim otvorom, hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
13. 12. 2024 10:10

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!

img
15. 02. 2025 08:20

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
15. 03. 2025 23:01

PRATITE NA PINKU: Milan Milošević stigao u Belu kuću, od večeras više ništa neće biti isto

Komentari (0)