Mesečni HOROSKOP ZA AVGUST 2024: Koga retrogradni Merkur uništava, a kome donosi idealan novi početak

Slobodanka Ćorić Vesti 17.07.2024 07:17 0

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine otkriva šta vam zvezde kažu kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje

leto

Shutterstock

 

OVAN

Posao

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine vam donosi lepe promene. Mars u Biku podstiče vas da preduzmete korake koji mogu da donesu značajne finansijske koristi. Važno je da se zapitate da li odgovaraju vašim potrebama. Da, možete da napravite ogromne promene na radnom mestu ili da promenite posao, ali da li će vam to doneti zadovoljstvo? Horoskop vas savetuje da slušate isključivo svoju intuiciju.

Ljubav

Sa Venerom i Suncem u vatrenom Lavu strasti su zagarantovane. Međutim, umesto da zaronite u novu vezu, možda ćete biti u iskušenju da se vratite vrelim, ali problematičnim flertovima od prošlog leta i to zahvaljujući retrogradnom Merkuru od 5. do 28. avgusta. Savet zvezda je da odmah blokirate bivše koji su se vratili iz zaborava. Bolje potražite nove opcije. Za srećno zaljubljene Ovnove, avgust je pun sjaja. Idite na sastanak sa partnerom ili razmazite jedno drugo skupim poklonima.

Zdravlje

Poželećete da se bavite sportom, eksperimentišete sa novim hobijima i planirate više aktivnosti. Ovde je važno da ne preterate, inače postoji veliki rizik od preopterećenja.

BIK

Posao

Zahvaljujući Marsu u vašem znaku, vi ste u centru pažnje na poslu i otvaraju vam se nova vrata. Zaslužili ste sve, pa možete da slavite svoje pobede. Pun Mesec u Vodoliji 19. avgusta promoviše razmenu ideja, što opet ukazuje na ekspanziju vaše karijere. Možete da održite veliku prezentaciju ili budete domaćin zabavnog događaja na kojem će vaši talenti zablistati. Zvezde podržavaju vaš veliki uspeh!

Ljubav

U avgustu 2024. godine energija Venere u Devici ne dozvoljava strastima da vas obuzmu. Izlascima pristupate veoma odgovorno i izbegavate nepromišljeno ponašanje. To je dobra odluka, naročito tokom retrogradnog Merkura od 5. avgusta do 28. avgusta, kada se odjednom pojavljuje nekoliko bivših. Bikovi koji su već pronašli svoju ljubav, mogu da osete pritisak od strane svog partnera. Pojasnite svoje granice i razmislite o tome kako možete da osvežite svoju vezu dok ostavljate prostor za slobodu.

Zdravlje

Preispitajte svoju ishranu u korist zdravlja, pokušajte da spavate dovoljno i imate više kontakta sa prirodom i prijatnim ljudima.

BLIZANCI

Posao

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine kaže da ako ste se osećali malo tromo u junu i julu, onda će avgust doneti akciju. Mlad Mesec u Lavu 4. avgusta nateraće vas da razmišljate o novcu. Želećete da izgledate kao kralj i da budete okruženi luksuzom. Zvezde vas podržavaju, naći ćete načine da to postignete. Slušajte svoje želje, intuiciju i uspeh je pred vama!

Ljubav

U avgustu 2024. dajte prioritet mentalnoj i emocionalnoj kompatibilnosti sa ljudima, a ne pronalaženju onih koje možete da popravite. Kada se Merkur i Venera ujedine u smirenoj Devici 5. avgusta, okružiće vas nekoliko obožavatelja. Nemojte žuriti da prihvatite udvaranje. Prvo se uverite da ta osoba ispunjava sve vaše zahteve, ma kakvi oni bili. Vreme je da srećno zaljubljeni Blizanci svoju vezu podignu na viši nivo. Iskoristite trenutak, jer kada Venera u septembru pređe u znak vazdušne Vage, nećete imati vremena za ovo.

Zdravlje

Da biste izdržali uticaj retrogradnog Merkura, trebalo bi da usporite. Leto se bliži kraju, pa dane poslednjeg meseca posvetite radosnim trenucima i punjenju baterija.

RAK

Posao

Avgust 2024. je mesec kada ćete možda biti u iskušenju da impulsivno trošite na luksuzne stvari, uz pomoć Venere i Sunca u Lavu. Ipak, tokom retrogradnog Merkura postoji veliki rizik da ćete požaliti zbog skupih kompleta i cipela koje koštaju pola vaše plate. Obećajte sebi da ćete kupiti ono što vam se dopada samo ako vam je do kraja meseca i dalje stalo do toga i ako se zbog toga ne zadužite. Krajem meseca očekujte dobru poslovnu ponudu.

Ljubav

Velika je verovatnoća da će retrogradni Merkur od 5. do 28. avgusta uništiti prebrzo formirane odnose. I u tome nema ništa loše - biti u vezi sa nekim ko ne deli vaše vrednosti, može da bude štetno na duge staze. Ipak, ako je vaša veza preživela opasan period, čestitamo! Rakovi koji su već pronašli svoju ljubav treba da obrate pažnju na zajednička primanja i štednju. Novac može da bude izvor sukoba tokom retrogradnog Merkura, piše Mondo.

Zdravlje

Vreme je za detoksikaciju. Imajte na umu da se to ne tiče samo ishrane. Smanjite svoje vreme koje trošite na komunikaciju sa toksičnim ljudima.

LAV

Posao

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine kaže da ćete biti u centru pažnje i veoma ste srećni zbog toga! Planete u vašem znaku nameravaju da vam daju ne samo ljubav, već i novac koji može da vas obogati. Ako ste razmišljali o tome da tražite povišicu, da razgovarate o unapređenju ili čak da pokrenete privatni biznis, smatrajte da je ovo signal da je vreme da preduzmete akciju.

Ljubav

Istražujući svoje mogućnosti i potrebe pre rođendana, konačno ste spremni da primite ljubav koju zaslužujete. Obratite pažnju na to koga ćete sresti 4. avgusta. Mlad Mesec u vašem znaku mogao bi da bude početak obećavajuće romanse. Kada retrogradni Merkur bude u vašem znaku od 5. do 28. avgusta, budite oprezni u izražavanju emocija. Možete da kažete nešto zbog čega ćete se kasnije mnogo kajati. Partneri zauzetih Lavova ceniće pažnju. Imajte na umu da povećana pažnja drugih može da stvori probleme sa ljubomorom u avgustu.

Zdravlje

Trebalo bi da se čuvate povreda, naglih pokreta ili preterane fizičke aktivnosti. Horoskop vas savetuje da proverite krvnu sliku.

DEVICA

Posao

Koji projekat ste sve vreme odlagali? Avgust 2024. je vreme za to. Sada je vreme da pratite svoje snove i počnete da postavljate temelje za uspeh. Zvezde su na vašoj strani! Oslonite se na prijatelje, porodicu i voljene. Njihova podrška, uključujući i materijalnu podršku, takođe će vam biti od koristi.

Ljubav

Venera, i na kraju meseca Sunce, biće u vašem znaku. Pripremite se za sastanke, ali pokušajte da ne upadnete u zamku ponovnog flertovanja. Obratite pažnju na to kako se ljudi ponašaju kada počnete da se povlačite. Da li prestaju da šalju poruke? Da li vas čekaju na sledećem sastanku? Retrogradni Merkur će pomoći da se istakne svaka neravnoteža u odnosima.

Zdravlje

Pregršt obaveza može da vam donese tenziju i stres. Važno je da dovoljno spavate jer su velike šanse da vas u avgustu muči nesanica.

VAGA

Posao

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine vas podseća da ne morate mnogo da trošite da biste se osećali kao milioner! Par haljina na rasprodaji, minđuše i omiljena kafa najviše će vas obradovati. Dozvolite sebi tako mala zadovoljstva, a onda će avgust biti još bolji. Zapnite od sredine meseca, to je trenutak kada svoje veštine možete da pokažete u najboljem mogućem svetlu. To će vam doneti značajan uspeh.

Ljubav

Iako ste neko ko voli da se o vama brine, u avgustu 2024. dobijate više zadovoljstva ako preuzmete inicijativu u svoje ruke. Zaista, zašto da čekate da vam neko priđe u kafiću kada već tačno znate koga biste želeli da upoznate? Srećno zaljubljene Vage mogu da osete pritisak od strane partnera. Šta god da je, savet da "sve bude zvanično" ili podsetnik da "sat otkucava". Ne dozvolite da vas neko kontroliše.

Zdravlje

Briga o sebi je vaš glavni zadatak ovog meseca. Odvojite vreme za vođenje dnevnika, meditaciju i sve ono što može na vas da deluje umirujuće.

ŠKORPIJA

Posao

Pun Mesec u Vodoliji budi želju za putovanjem i istraživanjem novih mesta i tema. Možda ćete se odlučiti za odmor u poslednjem trenutku ili rezervisati šator u kampu. Edukacijom takođe možete da odete na nova mesta, bilo da se radi o novom kursu, predavanju ili seminaru. Nemojte se svađati sa ovim željama. Naprotiv, ako ih pratite, možete da dođete do velikog uspeha.

Ljubav

Period usamljenost se završio, što znači da je vreme da se vratite aplikacijama za upoznavanje ili da odete na sastanak na slepo sa poznanikom svojih prijatelja. Venera u Lavu čini da se osećate šik. I zapamtite, glavna stvar koju treba da razvijete ovog meseca je ljubav prema sebi. Za Škorpije koje su već pronašle svoju srodnu dušu, retrogradni Merkur će im pomoći da odluče o svojim prioritetima i ciljevima. Iskoristite ovo vreme da razmislite o svojim ciljevima za narednu godinu.

Zdravlje

Zahvaljujući retrogradnom Merkuru, imaćete priliku da se oslobodite emocionalnog prtljaga koji vas sprečava da uživate u životu u potpunosti. Vreme je za trening.

STRELAC

Posao

Zvezde ukazuju na obilje za vas ovog meseca, bilo da se radi o novoj poziciji, perspektivnom klijentu ili čak dobitnoj lutriji. Zato otvorite oči za mogućnosti! Ono što je posebno lepo, jeste da će pozitivan uticaj trajati dugo, a sve zahvaljujući Jupiteru, planeti ekspanzije, nasuprot vašem znaku.

Ljubav

Avgust 2024. je pogodan za jačanje veza. Bilo da planirate odmor sa partnerom ili ste nervozni zbog obećavajućeg trećeg sastanka, uživaćete u plodovima zadovoljstva i posvećenosti. Zapamtite da veza nije samo cveće, pokloni i doručak u krevetu, već i spremnost da saslušate pritužbe voljene osobe i pomognete u kućnim poslovima. Uskoro ćete videti da nije sve tako strašno kao što zvuči.

Zdravlje

Ovo je mesec koji vas podseća da treba da težite ravnoteži u ličnom i društvenom životu. To će vam posebno postati jasno tokom mladog Meseca 4. avgusta u srodnom Lavu. Odvojite vreme za opuštanje.

JARAC

Posao

U avgustu društveni život igra važnu ulogu, moći ćete da ostvarite dosta neophodnih kontakata, posebno za vreme mladog Meseca u Lavu 4. avgusta. Ipak, izbegavajte bilo kakve "kikseve" jer retrogradni Merkur može da vas podstakne na kupovine zbog kojih ćete kasnije požaliti. Ovo je slučaj kada ćete sanjati reč "štednja".

Ljubav

Ovog meseca recite "da" neočekivanim avanturama i fokusirajte se na proširenje zone komfora. Ovo se odnosi i na slobodne i na srećno zaljubljene Jarčeve. Mogli biste da upoznate posebnu osobu na spontanom putovanju sa prijateljem ili naučite novi neočekivani hobi sa svojom drugom polovinom. Pun Mesec u Vodoliji 19. avgusta posebno je pogodan za najsjajnije avanture.

Zdravlje

Vreme je da kažete "zdravo" zdravom načinu života. Iskoristite energiju istog mladog Meseca 4. avgusta da se odreknete loših navika i uvedete zdrave.

VODOLIJA

Posao

Dobar mesec za eksperiment sa novcem - koliko dugo možete da živite bez nepotrebnog trošenja? Šta ako, umesto da izađete na večeru na otmeno mesto, prošetate parkom uz kafu za poneti? Hoćete li kući stići autobusom, a ne taksijem? Pogledajte rezultate na kraju meseca. Velika je verovatnoća da će vas oni podstaći da preispitate svoje budžet na duži rok.

Ljubav

Pun mesec u vašem znaku 19. avgusta obećava pozitivne i veoma brze promene u vašem ličnom životu. Romansa može da se razvije u mnogo dublju i trajniju vezu. Srećno zaljubljene Vodolije ne bi trebalo da se plaše da pokažu drugoj polovini svoj unutrašnji svet, ma koliko on bio neobičan. Dozvolite sebi da budete ono što jeste, prestanite da se prilagođavate. Vaša iskrenost će vas još više zbližiti.

Zdravlje

Mlad Mesec u Lavu 4. nudi novi početak da steknete nove navike ili poboljšate svoju dnevnu rutinu.

RIBE

Posao

Mesečni horoskop za avgust 2024. godine donosi neočekivane prihode i neočekivane troškove. Kada se rešite svih dugova, pokušajte da pregledate svoj budžet kako se to ne bi ponovilo. Od sredine meseca možete da se oslonite na pomoć bliskih saradnika. To će značajno uticati na vaš dalji smer. Ukoliko budete spremni za tuđe ideje, ostvarićete cilj pre septembra.

Ljubav

U povremenim i ozbiljnim vezama može doći do ozbiljnih sazanja, pa slušajte svoje srce i osećanja. Sredinom meseca, proširenje vaše zone komfora je ključno jer to može da stvori još jače veze. Nemojte se plašiti da pratite svoje impulse i tražite nova i drugačija iskustva. Položaj planeta će vas ispuniti šarmantnim osećajem samopouzdanja.

Zdravlje

U avgustu ćete pokušajte da svoju energiju usmerite u pravom smeru - kreativnost. To će pozitivno uticati na stres, naročito krajem meseca.

Komentari (0)
Loading