Teški manipulatori: Znaju kako da okrenu situacije i ljude u svoju korist bolje nego bilo ko

Vesti 12.01.2024 22:00 0

Pred vama su četiri znaka horoskopa koji su najčešći manipulatori...

manipulacija

Shutterstock

Iako često vezujemo reč „manipulativno“ za procenu pojedinaca poput narcisa i sociopata, svako ima sposobnost da manipuliše drugima kako bi dobio ono što želi. Prema Vebsteru, manipulativno ponašanje se definiše kao ponašanje osobe koje „služi ili ima nameru da kontroliše ili utiče na druge na vešt i često nepravedan ili sebičan način“.

Stoga možda nekada i niste svesni da manipulišete u nekom odnosu. Ili možda, ipak, tačno znate šta radite? Isto tako, nekim ljudima se lako manipuliše, dok drugi pružaju veći otpor.

manipulacija

Shutterstock

 

Prilikom ocene koji je najmanipulativniji horoskopski znak, Your Tango ocenjuje da svaki horoskopski znak (zajedno sa svojim elementima i vladajućim planetama) pored toga što ima svoju pozitivnu energiju, ukoliko se ne razvije, povećava verovatnoću da će ispoljiti svoju negativnu energiju.

Pred vama su četiri znaka horoskopa koji su najčešći manipulatori.

1. Škorpija

Najmanipulativnija stvar koju će Škorpija učiniti je da doživite kao veliku grešku ukoliko odlučite da idete protiv nje, jer ona zahteva lojalnost iznad svega.

Škorpija želi da verujete da možete da je izgubite iz svog života ukoliko se ne složite sa njom, što se nekada ne razlikuje od emocionalnog zlostavljanja i maltretiranja. Sve tajne koje ste poverili Škorpiji u prošlosti možda više neće smatrati poverljivim i mogla bi da ih obelodani u javnosti, ako niste sigurni na koju stranu želite da idete u odnosu sa njom. 

2. Blizanci

Pripadnici ovog vazdušnog znaka su manipulativni na drugačiji način. Blizanci imaju sposobnost da preuzmu formu drugih likova i da insinuiraju sami sebe.

Najmanipulativnija stvar koju Blizanci radi je da „rastegnu istinu“. Drugim rečima, Blizanci su skloni lažima. Oni mogu da racionalizuju svoje laganje i da veruju da je to za opšte dobro, kao i da nemaju drugu opciju. Ali jedno je sigurno: laž koriste kao način da manipulišu drugima.

Blizanac može da kaže da će uraditi nešto, iako nema apsolutno nikakvu nameru da to i učini. Takođe, osobe rođene u ovom vazdušnom znaku su sklone da kažu da je neka situacija strašna, što u realnosti ne odgovara istini.

3. Jarac

Najmanipulativnija stvar koju Jarac čini je da se ljudi osećaju glupo pored njega. Jarac koristi svoje znanje i veštinu kao način da natera nekoga da uradi ono što Jarac želi da bude učinjeno.

On navede nekoga da se oseća glupo i da mu je potrebno vođstvo, što je ujedno i način da nekoga natera da sledi njegov plan. Kad se neko oseća sposobnim i snažnim, lakše mu je da se suprotstavi Jarcu i da mu kaže „ne“, tako da ovom horoskopskom znaku slabi samopouzdanje i moć manipulacinje nad tom osobom.

4. Lav

Najmanipulativnija stvar koju Lav radi je da minimizira svoje ponašanje tako što će se ponašati „nevino“. Lavovi su samouvereni, ali ponekad ih njihov ego tera da rade stvari koje mogu da imaju negativne posledice po druge.

Ako Lav uradi nešto što mu ide u korist, a zbog čega neko drugi gubi, on će to „okrenuti“ tako da novonastala situacija „zvuči“ kao da je korisna za oboje.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading