Retrogradni Merkur nosi sve pred sobom: Ova tri znaka gube tlo pod nogama, a neki i posao i brak

Nena Janković Vesti 18.12.2023 10:42 0

Merkur će biti retrogradan do 3. januara, a to znači samo jedno, svi ćemo biti pod njegovim nezgdnim uticajem na svim poljima delovanja i života

Kevin Kostner

Shutterstock

Kroz Merkur se izražava svesna strana čoveka. Tokom perioda njegovog retrogradnog kretanja, naša mentalna aktivnost se smanjuje i čekaju nas brojne brige i izazovi.

Posle 10. januara situacija se više – manje stabilizuje, jer ćemo se postepeno "rešiti" uticaja retrogradnog Merkura i njegove senke koja se oseća i nedelju dana kada on krene u direktni hod.

Ljudi koji su rođeni u periodima retrogradnog Merkura najbolje će se snaći u svim ovim promenama i okolnostima, a ovaj period će za njih biti veoma produktivan- imaće velike šanse da se uspešno upuste u najsmelije projekte i otelotvorenje želja.

Cilj retrogradnog Merkura je da učini ljude strpljivijim, a to će pomoći da se izbegnu nevolje i pronađe najbolji izlaz iz teških situacija.

 

BIK

Vaši planovi u vezi sa obrazovanjem, karijerom ili nekim kursem mogli bi da naiđu na neke prepreke i da se uspore. Bolje je da fokus usmerite na neke stare, nezavršene poslove i da ih konačno privedete kraju. Ovo je posebno važno na poslu, ukoliko imate nešto što već dugo imate kao teret završite s tim, kako vam u budućnosti ne bi pravilo probleme.

DEVICA

Ovaj period će pošteno da vas uzdrma, pa se pripremite se za nekoliko haotičnih nedelja. Odrediti datum, vreme ili mesto za bilo koji sastanak, bilo lični ili profesionalni, biće mnogo teže nego inače, tako da se spremite da budete fleksibilni kad pravite planove. Ovo će biti posebno izraženo u romantičnim odnosima, pa se naoružajte strpljenjem ako ugovarate dejt sa partnerom.

VAGA

Ovo neće biti vaš period, definitivno! Očekuju vas sukobi sa porodicom ili sa osobama sa kojim živite, a prilika za zabavne događaje i susrete biće manje nego što biste želeli. Umesto da na silu gurate napred, najbolje je da se primirite na neko vreme i posvetite brizi o sebi. Osećaćete se poletnije i kreativnije kada se retrogradni Merkur okonča.

Komentari (0)
Loading