Jesenja ravnodnevnica 23. septembra je prekretnica za 4 znaka: Nemojte se uplašiti, evo šta treba da očekujete

Slobodanka Ćorić Vesti 23.09.2023 07:51 0

Prijateljstva, komunikacija i druženja su izuzetno važni za sve narednih nekoliko meseci (od 23. septembra do 21. decembra)

Jesenja ravnodnevnica 23. septembra je prekretnica za 4 znaka: Nemojte se uplašiti, evo šta treba da očekujete

Shutterstock

Jesenja ravnodnevnica na severnoj hemisferi nastupa 23. septembra, što označava kraj jedne sezone i početak druge u celom svetu. Ekvinocij se dešava dva puta godišnje, tokom početka jeseni i proleća.

Jednostavno rečeno, ovaj pomak počinje kada Sunce pređe Zemljin ekvator. To je vreme u kojem severna i južna regija Zemlje doživljavaju jednake dnevne i noćne sate u istom trenutku. Kada jesenji ekvinocij počinje na severnoj hemisferi, proletni ekvinocij se odvija na južnoj hemisferi (i obrnuto). Letnji meseci su posvećeni rastu i dovođenju naših nastojanja do njihovog maksimalnog potencijala, a jesenji ekvinocij je u sagledavanju onoga što ste uzgajili, branja plodova i načina kako da ih najbolje iskoristimo.

Počinjemo da provodimo više vremena u zatvorenom prostoru, dok ublažavamo vremenske prilike koje se stalno menjaju. Prijateljstva, komunikacija i druženja su izuzetno važni za sve narednih nekoliko meseci (od 23. septembra do 21. decembra).

Evo šta se dešava 23. septembra

23. septembar ne samo da nas uvodi u novu sezonu – već i označava kretanje Sunca u Vagu. Ova tranzicija nam pomaže da pronađemo ravnotežu i mir u našim svakodnevnim životima, kao i da razumno sagledamo svoja osećanja. Želimo veze koje su smislene i ravnopravna partnerstva. Vaga ima posebnu vezu sa pravdom i harmonijom, tako da smo u vrijeme jesenje ravnodnevice zaista ohrabreni da razmišljamo o tome kako da živimo u skladnoj vezi sa drugima.

Ovogodišnji jesenji ekvinocij dolazi usred planetarnog retrogradnog talasa. U tom trenutku pet planeta će biti stacionirano retrogradno: Pluton, Neptun, Saturn, Uran i Jupiter. Budući da su sve ovo spoljašnje planete (poznate kao generacijske planete), efekat će biti kolektivan umesto ličnog, jer nas kosmos podstiče da preispitamo šire sisteme koji upravljaju našim društvom i međusobnim odnosima. Vreme je za veliku introspekciju. To znači balansiranje kalendara punog obaveza i pronalaženje ravnoteže između posla i privatnog života, istovremeno ostavljajući vremena za samorefleksiju. Sada je vreme da razmislimo o ravnoteži, šta je važno, a šta nije i gde želimo uložiti svoju energiju dok završavamo ostatak godine i dugu zimu koja sledi.

Iako će Vage zaista osetiti ovaj pomak ka ponovnom balansiranju, postoje i tri druga horoskopska znaka koji mogu očekivati da će prilično intenzivno osetiti promenu jesenje ravnodnevice: Ovan, Jarac i Rak. Osim Vage, ovo su tri znaka koji imaju kardinalni modalitet, što znači da svaki započinje novu sezonu, pri čemu Ovan počinje proleće, Jarac počinje zimu, a Rak započinje leto. Osim ovih znakova, međutim, svaki od horoskopskih znakova može očekivati da će osetiti dolazak jesenje ravnodnevice na jedinstven način, na osnovu toga koju astrološku kuću sunce u Vagi zauzima u njihovoj karti.

Ovan

Jesenji ekvinocij vam daje priliku da ispitate da li je sve u redu u vašim odnosima, jer sunce u Vagi zauzima vašu sedmu kuću partnerstva. S obzirom na to da je vaša vladajuća planeta Mars, planeta sukoba, takođe u Vagi u narednih nekoliko nedelja, možda ćete osjećati napetost ili neusklađenost u vašim partnerstvima. Ali ako se zaista oslanjate na diplomatsku energiju Vage, imaćete priliku da uspostavite red. Postoji podsticaj za kompromis i pronalaženje kompromisa sa partnerima.


Bik

Jesenji ekvinocij sleće u vašu šestu kuću svakodnevnih rituala, što vam daje priliku da shvatite kako najbolje da organizujete svoj život dok ulazite u ovo mirnije godišnje doba. Prekrasan je trenutak da zaista sagledate svoj zdravstveni režim i se zapitate da li tu treba napraviti neke promene.

Možda treba da prilagodite svoj raspored spavanja kako biste se prilagodili užurbanijem društvenom kalendaru, ili možda primijetite da ste zanemarili svoju ishranu. Ovaj period prebacivanja u manju brzinu je vaše vreme da kritički sagledate svoj dnevni raspored i uspostavite neke rutine koje bolje podržavaju vaše zdravlje.

Blizanci

Ove jeseni treba da budete radosni, jer je naglašena vaša peta kuća kreativnosti i zadovoljstva. Ravnodnevica je najbolji dan za zapaliti sveću i smestiti se udobno za vođenje dnevnika ili gledanje filmova.

Međutim, postoji i ozbiljan deo koji treba da razmotrite ove jeseni, jer Saturn u Ribama nastavlja da se kreće kroz vašu 10. kuću posla i karijere. Zaista ste ohrabreni da zakoračite u veće liderske uloge na profesionalnom planu. Kako biste uravnotežili posao i zabavu, možda ćete morati malo preurediti svoj raspored ili promeniti svoje kućne obaveze ove sezone.

Rak

Reč koja vam pada na pamet ove jesenje ravnodnevice je "povlačenje". Ovdje je naglašena vaša četvrta kuća porodice, a vi ste pozvani da se ugnijezdite i opustite – što je ionako upravo ono kako biste najradije dočekali ovu sezonu. Vreme je da se zaista ušuškate, negujete i date sebi dozvolu da uključite režim rada "ne ometaj".

Lav

Retrogradna Venera ovog leta je zaista dovela u pitanje neke stvari, srećom olakšanje je tu. Osećate se slobodnije da volite i budete voljeni, a kako sunce u Vagi ističe vašu treću kuću komunikacije, imate novu priliku da razmislite o tome kako vas drugi doživljavaju. Zaista je dobar trenutak da pogledate da li želite da promenite svoj stil komunikacije i kako se izražavate.

Devica

Vaša druga kuća novca i sigurnosti je u centru pažnje. Sada kada je sezona vaših rođendana gotova, vreme je da proverite svoje finansije. Razmislite o tome da li ste išli u ekstreme na bilo kojem kraju finansijskog spektra, bez obzira da li ste se rasipali gotovinom ili uskraćivali sebi bilo kakve troškove u ime štedljivosti. U oba slučaja, razmislite šta možete učiniti da unesete ravnotežu u svoju finansijsku situaciju.

Vaga

Jesenji ekvinocij započinje vaše godišnje doba, što znači da je vaše vrijeme da zablistate. Sunce zauzima vašu prvu kuću sebe, ohrabrujući vas da se oslonite na svoju najveću energiju i tražite ravnotežu u svim stvarima. Ove jeseni možda posebno razmišljate o odnosima, s planovima koji popunjavaju vaš društveni kalendar – što znači da je takođe ključno da ponekad odvojite vreme za sebe, kako ne biste iscrpili svoju energiju.

U ime težnje za ravnotežom, jesenji ekvinocij je takođe odlično vreme da se oslobodite onoga što vam više ne služi. Vage često moraju da se zalažu za sebe i da sebe stave na prvo mesto. Razmislite o tome kako je vaša pomirljiva priroda možda dopustila drugima da narušavaju vaše granice i pa pokušajte ove jeseni da ih jasno definišete.

Škorpija

Sunce ove jeseni obasjava vašu 12. kuću podsvijesti. Ovo je vaše vrijeme da pogledate unutra, kao što ste prirodno navikli da radite. Posebno jesenji ekvinocij je idealan trenutak za prihvatanje duhovnosti i rituala kao sredstva za usklađivanje sa svojim unutrašnjim svetom.

Strelac

Nema sumnje da ste društveni leptir tokom cele godine, ali ova jesenja ravnodnevnica traži od vas da se fokusirate posebno na svoja prijateljstva. Vaša 11. kuća prijatelja i zajednice je u fokusu, čineći trenutak zrelim za društvene aktivnosti. Imate reputaciju da radite ono šta želite, ali zaista ste ohrabreni da obratite pažnju na odnose na poslu, kod kuće i sa prijateljima. Organizujte filmsko veče, ugostite taj virtuelni radni happy hour ili zakažite taj vikend izlet sa prijateljima koji su vam nedostajali.

Jarac

Jesenji ekvinocij donosi vašoj karijeri potpuno olakšanje, dok sunce obasjava vašu 10. kuću posla i ugleda. Ovo je kuća u kojoj se osećate vrlo ugodno, kao klasični radoholičar Zodijaka, ali još uvijek biste mogli da doživite neka velika otkrića. Ekvinocij ima energiju koja zaista stimuliše promenu, pa razmislite o svemu što želite da promenite u vezi sa svojim identitetom i poslom. Možda koliko svog identiteta povezujete s poslom?

Vodolija

Kako možete da proširite svoj um? Sunce u Vagi aktivira vašu devetu kuću visokog obrazovanja, putovanja i avanture. Mogućnost sporijeg, opuštenijeg vremena idealno je za vas da se ušuškate uz knjigu na svoju omiljenu temu. Ako se osećate društvenije, razmislite o odlasku na neku radionicu koja će vas izvući iz kuće, ili čak planirajte jesenje putovanje.

Ribe

Jesenji ekvinocij je za vas vreme transformacije. Sunce koje sija u vašoj osmoj kući strasti, zajedničkih finansija i dugova podstiče vas da sagledate obrasce ponašanja koji bi mogli da vas sputaju u ovim područjima. Ovaj proces bi mogao biti duboko emotivan i možda ćete se osjećati dodatno osetljivi. Pronalaženje načina da se brinete o svom mentalnom zdravlju i unesete više lakoće i mira u svoj život posebno će vam dobro poslužiti ove sezone.

Komentari (0)
Loading