Retrogradni Merkur i Venera napraviće nam pakao od života; Ovi znakovi su posebno na udaru

Slobodanka Ćorić Vesti 09.08.2023 17:30 0

Pratite ovaj planetarni protokol da biste izbegli oluje u svom ljubavnom životu. Ponovo zapaliti prijateljstvo sa bivšim je dovoljno teško, ali tokom retrogradnosti? Pre svega, neće biti lako takvu vezu održati platonskom pod nostalgičnim avgustovskim nebom

Retrogradni Merkur i Venera napraviće nam pakao od života; Ovi znakovi su posebno na udaru

pixabay

Ne samo da je romantična Venera retrogradna tokom avgusta, već se 23. Merkur pridružuje retrogradnoj brigadi, prateći Devicu do 15. septembra. Naivnost i podle namere biće u potpunosti vidljive u avgustu. Dobra vest je da ne morate da se krijete u svojoj kući iz snova; ne ako sledite nekoliko bitnih retrogradnih pravila koja ćemo navesti.

Retrogradna Venera

Venera je retrogradna u Lavu od 22. jula do 3. septembra, kada se planeta ljubavi kreće od „večernje zvezde“ (vidljive u sumrak) do „jutarnje zvezde“ (vidljive neposredno pre zore).

Ovo je optimalno vreme da stare ljubavne priče stavite u ormar istorije i probudite svežu energiju za romantiku. Sa retrogradnošću u Lavu, teme strasti, razigranosti i hrabrosti biće jake. Retrogradna Venera se dešava svakih 18 meseci i traje šest nedelja.

 

Merkur retrogradan

Merkur, planeta komunikacije, saradnje i podataka, putuje kroz Devicu od 23. avgusta do 15. septembra. Ova vremenska ograničenja otkrivaju mesta na kojima treba da pauziramo i ponovo razmotrimo, pregledamo, premotamo unazad i ponovo se povežemo. U Devici koja je fokusirana na posao i dobrobit, ova retrogradnost se odnosi na organizovanje, postavljanje sistema i pojednostavljivanje u ime smanjenja stresa. Merkur se okreće retrogradno svaka 3,5 do 4 meseca tokom tri nedelje.

Pravila retrogradnih planeta

Pratite ovaj planetarni protokol da biste izbegli oluje u svom ljubavnom životu. Ponovo zapaliti prijateljstvo sa bivšim je dovoljno teško, ali tokom retrogradnosti? Pre svega, neće biti lako takvu vezu održati platonskom pod nostalgičnim avgustovskim nebom. Ako se viđate sa nekim novim, ova veza će odmah zakomplikovati stvari.

Tokom avgustovske retrogradnosti, malo je verovatno da će vas učiniti srećnim kada vidite svog bivšeg srećnog — ili još gore, srećnog sa nekim novim. Prestanite da pratite šta vaš bivši radi na mreži ili da pitate zajedničke prijatelje i poštedite sebe bola. Razgovori mogu brzo izbaciti iz koloseka tokom retrogradnosti. Iako ćete možda morati da „razradite“ pitanje odnosa sa trećom stranom, nemojte tražiti od ljudi koji vas oboje poznaju (i vole) da zauzmu stranu.

Retrogradni Merkur je posebno kriv kada su u pitanju informacije koje završe na pogrešnim adresama. Pazite kome šaljete poruke. Trostruko proverite sve ako je potrebno. Kada je Merkur retrogradan, komunikacija je sve samo ne direktna. Da li dobijate intuitivne informacije? Intuicija u ovom periodu može biti jaka, ali morate paziti kako započinjete razgovor o nečemu što je pokrenula vaša intuicija.

Sa retrogradnom Venerom u Lavu zavisnom od romantike, u redu je biti nostalgičan i sklon elegičnom raspoloženju. Zapamtite da su usponi i padovi normalni u svakoj vezi. Ako snažno osećate da postoji budućnost, smatrajte avgust mesecom za dublji rad. I Venera i retrogradni Merkur mogu pomoći u otkrivanju osnovnih pitanja koja treba rešiti za rast i jače veze, piše „Sensa”.
 

Komentari (0)
Loading