Stigla je retrogradna Venera u Lavu koja će napraviti pravi lom: Mnoge ljubavi biće stavljene na test, a vraćaju se i bivši

Olja Jelić Vesti 22.07.2023 11:55 0

Stiže nam retrogradna Venera u periodu od 22. jula do 3. septembra i napravića pravi ljubavni haos

Venera

Shutterstock

Retrogradna Venera u znaku Lava boraviće od 22. jula do 3. septembra. To će biti jedan od najvažnijih perioda ove godine. 

Ovo je planeta novca, romantike, zadovoljstva, samopoštovanja i osnovnih vrednosti i simbolizuje način na koji dajemo i primamo ljubav. Nijedna retrogradna planeta ne uspeva da slomi toliko srca kao retrogradna Venera, što se dešava otprilike svake dve godine i traje oko četrdeset dana. 

Ovo je veliki test za sve nas. Kao i u našoj religiji 40 dana je simbolično I u ostalim. Buda je mediterao 40 dana dok nije dostigao Samadhi. Ovo nije period za akciju nego retrospekciju 2015. godine.

Venerini ciklusi se ponavljaju na svakih osam godina ili pet retrogradnih Venera. Svakih osam godina sledi ponavljanje retrogradne Venere koja se desila u prethodnom ciklusu.  

To ne znači da će događaj ponoviti već koristimo šablone događaja iz tog perioda. Najviše pričamo o temama kao što su ljubav, novac ali i ego. Ova retrogradnost mogla da otkrije nesigurnosti koje su vas dugo sprečavale da se zaista otvorite nekome. 

Ne zaboravimo da retrogradne planete uvek ožive ono što je još uvek nerešeno. A pošto je Venera planeta ljubavi, možete očekivati da se bivši partneri i stari prijatelji ponovo pojave u vašem životu, što vam može dati priliku da oprostite jedno drugom. Međutim, to takođe može dovesti do nedovršenih odnosa koji se nastavljaju tamo gde su stali.

Retrogradna Venera se obično ne smatra dobrim vremenom za početak nove veze, promenu izgleda ili redizajn prostora. Može doneti preispitivanje naše kreativnosti ili strasti, dublje razumevanje naših srčanih želja, preispitivanje odnosa u našim životima, okončanja veza, lekcije novca.

Venera će se 9. avgusta sukobiti sa nezavisnim i nepredvidivim Uranom, što bi takođe moglo doneti neočekivane promene koje će poljuljati vaš osećaj za sebe i naterati vas da pronađete dublji izvor samopouzdanja i samodovoljnosti. Ne treba vam ništa da vas upotpuni. I dok Venera formira trigon sa Hironom u Ovnu (takozvani „ranjeni iscelitelj“) 14. avgusta, imate sposobnost da donosite smele odluke koje jačaju vaše samoljublje.

 

 

 


 
Komentari (0)
Loading