Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2024 12:18 0

Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić

Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Rina

Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.

Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.

Pinđur po receptu Slavice Rokvić

Potrebno je:

6 kg crvenog paradajza
6 kg patlidžana
seckane pečene paprike, otprilike
so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
seckani beli luk, otprilike
1 l ulja

Priprema:

- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.

U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.

Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura. Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.

 

img
11. 06. 2025 09:27

Rusija je spremna; Ukrajinci uzvraćaju; Sve je u plamenu FOTO/VIDEO

img
11. 06. 2025 09:16

GRCI NUDE SMEŠNE CENE Letovanje na Santoriniju nikad nije bilo jeftinije

img
11. 06. 2025 09:08

Počeo je najsrećniji period u 2025: Jupiter u Raku nakon 12 godina donosi cunami sreće za 3 znaka

img
11. 06. 2025 09:09

Policija u Gracu pronašla jezivu napravu u stanu ubice: Da je ovo poneo u školu, masakr bi bio još monstruozniji

img
06. 06. 2025 00:00

PRE-MATCH TIKETI – LIVE BONUS Odigraj pre-match tiket sa 4+ para i kvotom 5.00, uz minimalnu uplatu od 1.000 dinara i pokupi 20% bonusa za LIVE klađenje!

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
11. 06. 2025 09:06

NOVI SKOK KRIPTOVALUTA Bitkoin blizu da postavi novi rekord

img
02. 06. 2025 08:09

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

img
11. 06. 2025 09:08

PRIJAVILA KOMŠILUK I ZARADILA 12.000 EVRA Kad si tužibaba pa još to i dobro naplatiš

img
11. 06. 2025 09:25

Ovo je najmoćniji i najinteligentniji znak horoskopa: Evo i zašto

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
03. 06. 2025 09:13

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu!

img
11. 06. 2025 09:21

'DOGOVOR MACUTA I ĐOKIĆA POZITIVAN' Ministar Đurić: Nadam se da će doprineti normalizaciji stanja

img
11. 06. 2025 09:05

Od Beograda do Golupca za 80 minuta: Evo kada će biti gotov Dunavski koridor

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
11. 06. 2025 09:24

Eho izbora u Kosjeriću i Zaječaru: Tri opoziciona mita pukla kao mehur od sapunice

Komentari (0)