Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2024 12:18 0

Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić

Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Rina

Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.

Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.

Pinđur po receptu Slavice Rokvić

Potrebno je:

6 kg crvenog paradajza
6 kg patlidžana
seckane pečene paprike, otprilike
so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
seckani beli luk, otprilike
1 l ulja

Priprema:

- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.

U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.

Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura. Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.

 

Komentari (0)