Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Slobodanka Ćorić Vesti 10.09.2024 12:18 0

Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić

Kad Slavica Rokvić sprema domaćinsku zimnicu: Pinđur po receptu majke Milke ima najbolji ukus, a tajna je u jednoj namirnici

Rina

Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.

Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.

- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.

Pinđur po receptu Slavice Rokvić

Potrebno je:

6 kg crvenog paradajza
6 kg patlidžana
seckane pečene paprike, otprilike
so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
seckani beli luk, otprilike
1 l ulja

Priprema:

- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.

U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.

Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura. Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.

 

Komentari (0)
Loading