Soda bikarbona i sirće su moćni, a ovo sredstvo je još moćnije: Samo kap otpušiće odvod, razara dlake, masnoću, kamenac

Nedeljko Tišanović Vesti 08.09.2024 22:02 0

Umesto da koristite hemijska sredstva za čišćenje odvoda, možete pokušati sa ekološki prihvatljivijim i isplativijim alternativama.

odvod

Shutterstock

Ova metoda je ne samo bezbednija za vaše zdravlje, već je i nežnija za cevi. Prvo probajte soda bikarbonu, a ako to ne pomogne, možete se okrenuti jačem, ali prirodnom rešenju.

Soda bikarbona je odlična za rešavanje manjih začepljenja i održavanje odvoda čistima. U kombinaciji sa sirćetom, ona čini efikasan, ekološki prihvatljiv i bezbedan alternativni način čišćenja. Reakcija između natrijum bikarbonata i sirćetne kiseline proizvodi gas ugljen-dioksid i vodu, što stvara pritisak koji može razbiti čep i gurnuti prljavštinu niz cev, piše dominvrt.si.

Međutim, soda bikarbona je najefikasnija za organska začepljenja kao što su kosa i masnoća. Nije tako uspešna protiv mineralnih naslaga ili neorganskih materijala.

Ako kombinacija sode bikarbone i sirćeta ne reši problem, možete koristiti natrijum karbonat, poznat kao soda za pranje. Natrijum karbonat je prirodna mineralna so koja se rastvara u vodi i ne sadrži izbeljivač, enzime, fosfate, palmino ulje ili druge hemikalije osim kristala sode, koji pomažu u čišćenju.

Za upotrebu natrijum karbonata, prvo pripremite veliku šerpu tople vode. Sipajte šolju natrijum karbonata u odvod i ostavite da odstoji najmanje 10 minuta. Zatim, polako sipajte toplu vodu u odvod i sačekajte još nekoliko minuta da vidite rezultate. Ako prvi pokušaj nije uspeo, ponovite postupak dva ili tri puta.


Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading