Hortenzije su počele da se suše? Evo kako da ih oživite, za nekoliko sati će biti sveže i lepe

Vesti 03.09.2024 14:52 0

Ako vam hortenzije postanu smeđe i osuše se pre sezone, to je jasan znak da nešto nije u redu.

cveće

Shutterstock

Hortenzije su veoma popularne zbog velikih cvetova koji su raskošni i jarkih boja - plave, ljubičaste, roze, a ima i belih. Obično traju do kraja leta. Ali ako primetite da cvetovi hortenzije postaju smeđi ​​ranije, odnosno da se suše, to je znak da nešto nije u redu.

Razlozi su sledeći:

1. Ne zalivate ih dovoljno

2. Izložene su prejakom suncu

3. Napale su ih štetočine

cveće

Shutterstock

 

Kako oživeti osušene hortenzije?

Ako je hortenzija postala smeđa zbog nepravilnog zalivanja ili preteranog izlaganja suncu, bilo bi dobro da se podreže da biste je vratili u zdravo stanje. Treba ukloniti sve oštećene cvetove, stabljike i lišće. Poboljšajte režim zalivanja ili je premestite u hlad.

Primenite trik koji cvećari koriste. Pripremite toplu vodu koja značajno ubrza hidrataciju. Ne sme biti prevruća, ali mora biti podnošljiva za vašu ruku. Vrlo vruća voda može oštetiti isušeno korenje. Zatim ceo grm hortenzije poprskajte vodom kako biste zaustavili isparavanje vlage s površine lišća. Istom vodom zalijte cvet, odnosno osušenu zemlju. Biljka će se vratiti u život za nekoliko dati. Delovi koji su ostali osušeni, treba da se uklone.

Bonus video:

@najzena.rs Ako imate ove brojeve u datumu rođenja, septembar vam donosi novac i ljubav #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading