Sve vreme pogrešno sečete paradajz: Ovako se neće raspadati i dobićete savršene kriške kao u restoranu

Slobodanka Ćorić Vesti 29.08.2024 15:17 0

Evo nekoliko saveta kako da ispravite najčešće greške i postignete savršen rezultat svaki put

paradajz

Printscreen/TikTok

Sečenje paradajza može izgledati kao jednostavan zadatak, ali mnogi od nas prave iste greške koje mogu dovesti do raspadanja ploda i nepravilnih kriški. Da biste uvek dobijali savršene kriške paradajza, važno je koristiti pravu tehniku i alat. Evo nekoliko saveta kako da ispravite najčešće greške i postignete savršen rezultat svaki put.

1. Koristite oštar nož

Jedan od najčešćih uzroka raspadanja paradajza je korišćenje dosadnog noža. Ako nož nije dovoljno oštar, pritisak potreban da se preseče paradajz može uzrokovati da se plod raspadne i izgubi svoju strukturu. Koristite oštar nož sa zupcima, kao što je nož za sečenje hleba, kako biste dobili ravne i čiste kriške.

2. Hladite paradajz pre sečenja

Ako paradajz ostavite da odstoji u frižideru pre nego što ga isečete, koža će postati čvrsta i lakše će se seći. Hladan paradajz je čvrstiji, što omogućava da se kriške dobiju preciznije i da se plod ne raspada.

3. Secite paradajz vodoravno, a ne uzdužno

Da biste postigli ravne i pravilne kriške, sečite paradajz vodoravno, počevši od vrha ploda. Ako sečete uzdužno, moguće je da će paradajz pustiti više soka i raspasti se. Vodoravno sečenje omogućava da se zadrži čvrstoća ploda.

@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

4. Držite paradajz stabilnim

Da biste izbegli pomeranje paradajza dok ga sečete, stavite ga na dasku za sečenje i pritisnite blago rukom kako biste ga stabilizovali. Ovo pomaže da se nož ne klizi i omogućava preciznije sečenje.

5. Koristite pravilan metod sečenja

Sečite paradajz u kriškama koristeći lagane, brze pokrete. Preporučuje se da ne vršite previše pritiska na plod kako biste izbegli njegovo raspadanje. Ako želite da dobijete savršene kriške, izbegavajte presecanje kroz sredinu ploda jer to može uzrokovati pucanje i otpuštanje soka.

 

Komentari (0)
Loading